Ostalo

(FOTO) PFL-ov event svjedočio je jednoj od najstrašnijih ozljeda u ovom sportu: Borcu je ispalo oko

Mark Martin

 Instagram (pfl)
Američki borac Mark Martin pretrpio je nevjerojatnu ozljedu tijekom meča protiv Dilana Taylora

Borilački sportovi mjesto su raznih bizarnih i jezivih ozljeda, što je i očekivano s obzirom na prirodu samog sporta. Međutim, jedna od dosad najgorih, dogodila se na sinoćnjoj PFL Challenger Series 2 priredbi.

Radi se o PFL-ovoj priredbi preko koje testiraju talentirane borce koji dobrim nastupima mogu izboriti mjesto u glavnom PFL-ovom turniru. Mark Martin i Dilano Taylor nastupali su u velteraškom obračunu, a Taylor je slavio tehničkim nokauton nakon isteka prve runde.

Naime, radilo se o prekidu meča od strane doktora, a razlog je bio itekako valjan. Oko Marka Martina bilo je u tako lošem stanju da je ispalo iz očne šupljine. 28-godišnji američki borac hitno je prevezen u bolnicu, a velika je vjerojatnost kako je pretrpio i frakturu jagodične kosti.

Trenutno nije poznato koliko će zahtjevna biti operacija te kakav oporavak čeka ovog borca. S obzirom na težinu ozljede, nameće se pitanje hoće li se uopće oporaviti u dovoljnoj mjeri da se vrati sportu, no vjerujemo kako mu to trenutno nije glavna briga.

Ipak, zanimljivo je kako je Martin poprilično hladnokrvno reagirao na cjelokupnu situaciju i nadao se nastavku meča nakon prve runde. Međutim, doktor ga je s pravom zaštitio i prekid meča bio je najbolja odluka u tom trenutku.

Sažetke kompletne PFL-ove Challenger priredbe, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
06. srpanj 2024 00:39