Ostalo

(FOTO) Bare knuckle prvakinja Bec Rawlings ugovorila svoju povratničku MMA borbu

Bec Rawlings
 Instagram
Vrlo popularna MMA borkinja iz Australije, Bec Rawlings, završila je svoju 'bare knuckle' karijeru kao prvakinja te se odlučila vratiti MMA-u. Priliku joj je dao Bellator, u čijem će kavezu debitirati idućeg mjeseca protiv Ilare Joanne.

30-godišnja Australka podosta je neslavno završila svoju UFC karijeru, gdje je bila puno popularnija nego što su joj to rezultati govorili. Promocija joj je dala više prilika za napraviti nešto konkretnije, no nakon četiri poraza u nizu nisu joj ponudili novi ugovor. Ukupni omjer u UFC-u bio joj je dvije pobjeda i čak pet poraza što se nije očekivalo, budući da su je pri stvaranju slamka kategorije doveli kao jednu od najvećih zvijezda Invicte.

Priliku joj je dao David Feldman, predsjednik Bare Knuckle Fighting Championshipa, koji ju je angažirao kao jednu od prvih zvijezda njegove promocije, a Bec je tim putem dogurala do prvakinje. Ukupno je odradila tri borbe u BKFC-u te u svima slavila, a onda je osjetila želju vratiti se u MMA. Prvo je potpisala ugovor s vrlo jakom Sucker Punch promocijskom agencijom, a onda je stigao poziv Bellatora te je u lipnju potpisala ugovor s drugom najvećom svjetskom promocijom.

Sad je došlo vrijeme njenog prvog nastupa. Dogovoren je za Bellator 231, koji se održava 25. listopada u Uncasvilleu. Tamo će njena protivnica biti debitantica iz Brazila, Ilara Joanne. Riječ je o borkinji iz dvorane braće Nogueira, koja je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisala osam pobjeda i četiri poraza.

Bec Rawling trenutno iza sebe ima negativan 7-8 omjer, no unatoč tome rijetko gdje prolazi neopaženo. U UFC-u joj se poklopio niz loših nastupa i nesretnih okolnosti, no Bellator bi njome mogao puno dobiti. Nastupat će u muha kategoriji čija trenutna prvakinja je Ilima-Lei MacFarlane, a na rosteru postoji još nekoliko vrlo zanimljivih borkinja. Tako će Bec u debiju zapravo dobiti tek zagrijavanje i priliku za izlazak iz negative nakon čega ne sumnjamo da će joj Scott Coker pronaći zanimljive borbe na njihovim najvećim eventima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Can’t touch this

Objavu dijeli Bec Rawlings (@rowdybec)

Linker
03. srpanj 2024 22:05