Ostalo

Eduard Folayang poražen četvrti puta zaredom, Ngalanijeva borba prekinuta zbog udarca u međunožje

Alain Ngalani
 Screenshot (youtube, One)
U Singapuru je održana još jedna priredba pod okriljem ONE Championship organizacije

Najjača azijska MMA organizacija ONE Championship jučer je prikazala svoju Battleground 2 priredbu. Naime, radi se o već poznatoj praksi gdje se određena priredba održi, no rezultati kao i snimke borbi budu dostupni tek kasnije. Tako se i ONE Championship Battleground priredba zapravo održala 30. srpnja, no azijska organizacija jučer ju je prikazala. Ukupno pet borbi imali smo prilike vidjeti.

Eduard Folayang vs Lipeng Zhang:

Glavna borba večeri bio je meč u lakoj kategoriji (do 77 kilograma, kategorije u ONE-u razlikuju se od ostalih) između Kineza Lipenga Zhanga (31-11-2) i Filipinca Eduarda Folayanga (22-12-0). Bivši ONE-ov prvak Folayang izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv bivšeg UFC-ovog borca, a ovo je ujedno i četvrti uzastopni poraz za Filipinca te šesti u zadnjih sedam nastupa. Čini se kako je 36-godišnji Filipinac daleko od najboljih dana te smo sve bliže njegovom kraju karijere. Lipeng Zhang s druge strane debitirao je u najjačoj azijskoj MMA organizaciji i odmah došao do velike pobjede. Kinez je kroz 2014. i 2015. godinu nastupao za UFC, no otpušten je nakon tri nastupa i dva uzastopna poraza.

Folayang je dobro otvorio borbu, no Kinez uspijeva dočekati svoju priliku za rušenje i odvodi borbu u parter. Zhang je kontrolirao borbu u parteru, a pokušaj Folayangova bijega i ustajanja iskoristio je uzevši protivnikova leđa. Lipeng je na taj način i završio prvu rundu.

Druga runda ponovno nudi dobro otvaranje Folayanga koji pogađa nekoliko dobrih udaraca, no Zhang odgovara ''front kickom'' u bradu protivnika. Pokušavao je Folayang kontrirati napade svog protivnika, no borci su ubrzo opet završili u parteru nakon uspješnog rušenja od strane kineskog borca. Pokušavao je Lipeng pritiskati i nanositi štetu, no Filipinac se uspijeva ustati ovaj puta .

Eduard Folayang u treću rundu ulazi dobro pripremljen na pokušaje rušenja. Sjajno je ''sprawlao'' Filipinac i držao borbu u stojci. Pogađao je dobrim low-kickovima dok je Kinez uzvratio dobrim aperkatom. Ipak, Zhang je u konačnici uspio doći do još jednog rušenja i tako završiti borbu u kojoj zasluženo odlazi kući s pobjedom. Laka kategorija u ONE Championship organizaciji postala je bogatija za još jednog dobrog borca.

Alain Ngalani vs. Thomas Narmo:

U sklopu ove priredbe imali smo prilike pogledati novu borbu popularnog Kamerunca Alaina Ngalanija (4-6-0, 2 NC). Njemu se u teškoj kategoriji suprotstavio Norvežanin Thomas Narmo (4-0-0, 1 NC). Čak 21 centimetar viši ''Last Viking'' ujedno je i debitirao za ONE, no nažalost, ova borba okončana je ''No contestom'' zbog Ngalanijeva udarca u međunožje protivnika koji se nije uspio oporaviti i nastaviti borbu. Prekid je nastupio nakon nešto više od četiri minute druge runde.

Visoki Norvežanin pokušavao je tokom prve runde držati distancu i pogađati low-kickovima, no Ngalani nije imao naročito velikih problema sa skraćivanjem distance te je imao svojih trenutaka. Uspio je Kamerunac doći i do jednog rušenja u prvoj rundi, a nakon određenog perioda u ''side controlu'', pokušao je ''Pantera'' doći do armbara, no Narmo se uspješno obranio. Borci su završili u stojećem položaju, a Norvežanin nekoliko puta pogađa Ngalanija koljenom u tijelo prije isteka prve runde.

Početkom druge runde, Narmo ima problema s držanjem distance te u jednoj pomalo paničnoj razmjeni pogađa 46-godišnjeg Ngalanija u međunožje. Došlo je do kraćeg prekida, no ''Pantera'' je sucu dao do znanja kako može nastaviti. 27-godišnji norveški borac nastavio je agresivno te je nizom aperkata i udarcima koljenom ispogađao Ngalanija. Međutim, ponovno Narmo pogađa protivnika u međunožje i dolazimo do druge pauze. Sudac je kaznio Norvežanina žutim kartonom, a Ngalani je ponovno dao znak da je spreman za nastavak.

Kao da se Kamerunac pomalo i naljutio te je ubrzo uzdrmao svog protivnika koji završava na podu. Nedugo nakon toga Alain Ngalani ostaje u stojećem položaju, pogađa protivnika low-kickovima, no jedan od udaraca ovaj puta odsjeo je na međunožju Norvežanina koji nije mogao nastaviti borbu. Službeni ishod ovog festivala udaraca ispod pojasa jeste ''No contest'', a Thomas Narmo već ima iduću ugovorenu borbu. Naime, ''Last VIking'' bi 24. rujna trebao biti protivnik ikoni BJJ-a Marcusu ''Buchechi'' Almeidi. Brazilac bi tako trebao odraditi iščekivani MMA debi, a nadamo se kako će udarci u međunožje izostati u toj borbi.

Rezultate preostalih borbi pročitajte pri dnu teksta, a snimku kompletne priredbe pogledajte OVDJE

ONE Championship: Battleground 2 - rezultati:

Lipeng Zhang def. Eduard Folayang via jednoglasna sudačka odluka

Alex Silva def. Miao Li Tao via jednoglasna sudačka odluka

Thomas Narmo vs Alain Ngalani - No contest (nenamjerni udarac Ngalanija u međunožje protivnika)

Eko Roni Saputra def. Liu Peng Shuai via KO, Runda 1, 00:10

Rahul Raju def. Otgoonbaatar Nergui via Submission (RNC), Runda 2, 03:54

Linker
02. srpanj 2024 08:11