Ostalo

Conoru zbog incidenata u Miamiju propada veliki posao: ‘To je bilo jako loše, podsjeća ih na 24 sata pakla‘

Conor McGregor i ”Burnie”

 Tns/abaca/abaca Press/profimedia
Bivši UFC-ov prvak najvjerojatnije je ostao bez sponzorskog ugovora s Heatom

Prije nešto malo manje od mjesec dana, euforični Conor McGregor izletio je ispred prepune košarkaške dvorane tijekom utakmice finalne serije NBA lige između domaćeg Miami Heata i Denver Nuggetsa. Bivši UFC-ov prvak u Kaseya Centru nalazio se kako bi promovirao sprej za brzi oporavak nakon vježbanja (proizvod koji je nastao u McGregorovoj suradnji s tvrtkom TIDL), ali je odlučio otići korak dalje u (samo)promociji i uzeti stvari u svoje ruke - što je neslavno završilo.

Conor je, naime, kao što je poznato, režirao incident nokautiravši maskotu Miami Heata. Ne samo da je lijevim krošeom oborio "Burnieja" nego je, za svaki slučaj, još jednom udario maskotu dok je ležala na parketu. Osoba u kostimu maskote odvedena je u bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć.

Nedugo potom, 34-godišnji Irac našao se pod vrlo ozbiljnim i teškim optužbama da je silovao ženu. TMZ je izvijestio da se navodni incident dogodio nakon završetka utakmice. Prema pismima odvjetnika Ariela Mitchella, navodna žrtva je silovana u muškom toaletu nakon što je osiguranje u areni pomoglo odvojiti ženu od njezine prijateljice i natjeralo je u toalet gdje su je čekali McGregor i njegov zaštitar.

Paige Six ovog je vikenda objavio kako je Conorov performans na četvrtoj utakmici finalne serije trebao biti svojevrsni uvod u sponzorski ugovor između McGregora i Miami Heata. Košarkaši Heata, naime, od sljedeće su sezone trebali nositi uvodno spomenuti sprej na svojim dresovima. No, Paige Six piše kako se taj dogovor, s obzirom na razvoj događaja i incidente u Kaseya Centru, najvjerojatnije neće realizirati.

"Ovo je bilo jako loše za inače kristalno čistu organizaciju. Ne mogu zamisliti da voditelji Heata žele TIDL Sport oznaku na svojim dresovima - to je podsjetnik na 24 sata pakla kroz koji je organizacija prošla", tvrdi jedan od izvora Paige Sixa.

Bloody Elbow, pak, ističe kako Conorovo ponašanje i prethodni incidenti nisu naštetili njegovom položaju u UFC-u. Štoviše, na njima se nerijetko pokušavalo i zaraditi, ali NBA nije UFC, a Adam Silver nije Dana White - podcrtava navedeni medij. NBA igrači u velikoj se mjeri pridržavaju zadanih, najčešće ugovorom propisanih, standarda ponašanja. NBA to ne radi iz moralnih poriva, dakako, već tim alatom pokušava minimizirati bilo kakve oblike ponašanja koji, posljedično, mogli omesti procese generiranja kapitala. Prepreka je koja bi - prema ocjeni Paige Sixa i Bloody Elbowa - mogla biti nepremostiva za "Notoriousa".

Linker
22. rujan 2024 12:13