Ostalo

Collins prošla kroz favoriziranu McCourt poput brzog vlaka, a onda prozvala prvakinju: ‘Cyborg, dolazim!‘

Sara Collins

 Screenshot/Voyo.hr
Australska borkinja dominantnim je performansom osigurala poziciju prve izazivačice Bellatorove perolake divizije

U glavnoj borbi večeri Bellator Champions Series 5 priredbe u Londonu inicijalno su se trebali boriti Johnny Eblen i Fabian Edwards, no s obzirom na to da je taj meč otkazan, u "main event" su upale Sara Collins i Leah McCourt. Dvije borkinje perolake kategorije na koncu su isporučile i najuzbudljiviju borbu večeri, odnosno učinila je to Collins, pobijedivši svoju favoriziranu protivnicu za samo dvije minute i 25 sekundi.

Nedugo nakon zvuka početnog gonga bilo je jasno kako je Australka došla u London s vrlo ozbiljnim namjerama; već u prvoj razmjeni udaraca skratila distancu i srušila McCourt snažnim desnim "overhandom". Borkinja iz Sjeverne Irske brzo se pribrala i uputila nekoliko "up kickova" iz donje pozicije, a onda se u uspjela i pridići.

Nije, međutim, dugo stajala na nogama budući da ju je Collins pogodila silovitim desnim krošeom i bacila u "knockdown",a onda i zasula "ground and pound" udarcima. Situacija je djelovala bezizlazno za "The Curse" i činilo se kako će sudac svaki trenutak prekinuti borbu, no Dan Miragliotta to nije činio.

McCourt je "preživjela" - ali samo nakratko. Collins je nastavila vršiti pritisak, a onda joj i uzela leđa te je gušenjem ("rear naked choke") i prisilila na predaju nakon dvije minute i dvije sekunde borbe u prvoj rundi. Mogli bismo reći da je Collins prošla kroz svoju protivnicu poput brzog vlaga, bila je to doista dominanta izvedba kojom je upisala šestu profesionalnu pobjedu (bez poraza) i postala prva izazivačica u Bellatorovoj ženskoj "featherweight" kategoriji, odnosno prva u redu za obračun s aktualnom prvakinjom, legendarnom brazilskom borkinjom Cris Cyborg.

"Cyborg, dolazim!" poručila je Collins u svom pobjedničkom govoru.

Linker
15. rujan 2024 00:02