Ostalo

Čeka li ga ista sudbina kao Michaela Chandlera? PFL-ov osvajač teškaškog turnira nastavlja čekati Ngannoua

Renan Ferreira

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Renan Ferreira otkrio je kako će i dalje čekati ugovaranje meča protiv Francisa Ngannoua

Michael Chandler više od godinu dana čeka na meč protiv Conora McGregora. Chandleru preostaje i dalje čekati, jer Conor McGregor odgodio je meč koji je trebao odraditi 29. lipnja (šesti mjesec). Krajnje je upitno hoće li Chandler ikada dočekati meč koji toliko iščekuje.

Sličnu agoniju mogao bi osjetiti i Renan Ferreira, osvajač prošlogodišnjeg PFL-ovog teškaškog turnira. Ferreira je ranije ove godine u obračunu PFL-ovih i Bellatorovih prvaka lakoćom porazio Ryana Badera, Bellatorovog prvaka teške kategorije.

Pobjedom nad Baderom, Ferreira je izborio meč protiv Francisa Ngannoua. ‘‘Predator‘‘ je prošle godine potpisao ugovor s PFL-om i ove godine trebao bi odraditi prvi meč unutar te organizacije. PFL-ovi čelnici jedno vrijeme nisu skrivali kako nemaju adekvatnog protivnika za Ngannoua, ali Renan Ferreira prometnuo se kao vrlo dobra opcija.

Kao što je upitan povratak McGregora u svijet MMA-a, tako je upitan i nastavak Francisove MMA karijere. Ngannou je posljednja dva meča odradio u boksačkom ringu i više je nego vidljivo kako mu se boksački svijet jako svidio. Kako zbog pažnje koju je dobio, tako i zbog financijske strane koja donosi puno ‘‘veći kolač‘‘ nego MMA. Renan Ferreira ipak vjeruje kako će Ngannou prihvatiti meč i spreman je nastaviti čekati.

‘‘Spreman sam za tu borbu još otkako sam odradio meč protiv Ryana Badera. Sjeo sam s predstavnicima PFL-a, pogledali smo moj ugovor i odradili smo razgovor. Sada samo čekamo konačni dogovor oko datuma i možemo se okrenuti meču. Francisa smatram velikim imenom i on je puno toga napravio u ovom sportu. Mislim da me pobjeda nad njim svrstava na sam vrh.‘‘, rekao je Renan za MMA Junkie.

Renan Ferreira potencijalno se izlaže nezahvalnoj situaciji. I njemu bi se moglo dogoditi da jako dugo izbiva iz kaveza, čekajući meč za koji je upitno hoće li se ikad dogoditi. Neke stvari ipak vrijedi čekati i to čekanje na koncu bi se moglo itekako isplatiti.

Linker
24. lipanj 2024 11:50