Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Za svakoga ponešto, raznovrstan borilački vikend je pred nama!

UFC Louisville

 UFC
Važna borba u UFC-ovoj srednjoj kategoriji, veliki jednodnevni GLORY Grand Prix turnir i boks bez rukavica

Prošli vikend je bio jedan od najiščekivanijih za ljubitelje borilačkog sporta. Mnogima je donio puno napetosti i snažnih emocija, a sada je vrijeme da ipak malo odmorimo nakon velikih prošlotjednih događanja. Taj odmor ne znači da pred nama nije sadržajan borilački vikend, dapače. U vikendu koji nam dolazi svatko će naći nešto što mu najviše odgovara: MMA, boks bez rukavica ili kickboxing. Što nas sve očekuje, pogledajte u nastavku.

UFC Louisville

UFC slijeće u saveznu državu Kentucky gdje će održati još jednu Fight Night priredbu. Događaj predvodi okršaj visokorangiranih izazivača u srednjoj kategoriji - Jareda Cannoniera i Nassourdinea Imavova.

Jared ‘‘The Killa Gorilla‘‘ Cannonier (17-6) trenutno se nalazi na četvrtom mjestu UFC-ove rang ljestvice srednje kategorije. Nakon što je na UFC-u 276 neuspješno napao titulu protiv tadašnjeg prvaka Israela Adesanye, upisao je dvije važne pobjede sudačkom odlukom nad Seanom Stricklandom i Marvinom Vettorijem prošle godine. Trebao je ući u kavez s Romanom Dolidzeom prije šest mjeseci, ali ga je spriječila ozljeda MCL ligamenta koju je zadobio u listopadu.

Nassourdine ‘‘Russian Sniper‘‘ Imavov (13-4) je u svoja posljednja tri nastupa upisao poraz, poništenu borbu i pobjedu. U siječnju 2023. je izgubio od Stricklanda jednoglasnom odlukom, a zatim je kasnije iste godine njegova borba protiv Chrisa Curtisa proglašena ‘no contest‘ zbog slučajnog sudara glavama. U veljači ove godine je svladao Dolidzea većinskom sudačkom odlukom, a sada će protiv Cannoniera imati vjerojatno svoj najveći ispit u karijeri.

Ova borba će odlučiti tko ulazi u razmatranje za idućeg borca koji bi mogao izazvati prvaka, Dricusa Du Plessisa.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo Dominicka Reyesa (12-4) protiv Dustina Jacobyja (19-8-1). Reyes je bio na svom vrhuncu kada je, kao tada još neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri, napao titulu poluteške kategorije protiv Jona Jonesa 2020. godine. Jones ga je svladao sudačkom odlukom koju mnogi smatraju kontroverznom, a otada je Reyes na negativnom nizu - gubio je KO/TKO prekidima od Jana Blachowicza, Jirija Prochazke i posljednje od Ryana Spanna u studenom 2022. godine.

S druge strane Jacoby je puno aktivniji borac s tri nastupa prošle godine. Gubio je sudačkom odlukom od Azamata Murzakanova, zatim je svladao borca koji je pobijedio Darka Stošića 2019. godine, Kennedyja Nzechukwua, a u svojem posljednjem nastupu u prosincu izgubio je od Alonza Menifielda jednoglasnom odlukom.

Ova borba će odlučiti o tome tko će biti na popisu 15 najboljih izazivača u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.

Na ostatku priredbe još je vrijedno spomenuti da ćemo opet gledati nastup jednog od najmlađih UFC boraca - 19-godišnjeg Raula Rosasa.

GDJE: KFC Yum! Center, Louisville, SAD

KADA: U noći sa subote na nedjelju, preliminarni dio počinje od 23 sata, a glavni dio od 2 sata ujutro

Popis borbi pogledajte OVDJE.

image

UFC Louisville

UFC

OKTAGON 58

Prestižna češka promocija, Oktagon MMA, nam donosi priredbu koju predvode Karlos Vemola i Attila Vegh. Ova borba je za pojas poluteške kategorije, a nazvana je ‘‘Revanš stoljeća‘‘. Dvojac je na OKTAGON 15 priredbi već dijelio kavez i tada je Vegh fantastičnim nokautom svladao Vemolu. Tada prije četiri godine srušili su Oktagonov rekord po gledanosti, a fanovi su dugo čekali njihov ponovni okršaj.

GDJE: Fortuna Arena, Prag, Češka

KADA: Priredba počinje od 18 sati

Popis borbi pogledajte OVDJE.

image

OKTAGON 58

Oktagon MMA

BKFC Prospect Series

U boksu bez rukavica, u glavnoj borbi večeri, gledat ćemo borbu u teškoj kategoriji, Stanoy Tabakov ući će u okrugli ring protiv Paula Venisa.

Stanoy ‘Cobra‘ Tabakov bugarski je MMA borac sa sambo pozadinom. Brončanu je medalju osvojio na Europskom sambo prvenstvu 2010., a srebro na Svjetskom Combat sambo prvenstvu iste godine.

Paul Venis britanski je kickboksač koji je debitirao u glavnoj borbi BKFC-a u lipnju 2024. godine. Venis je izrazito aktivan na društvenim mrežama gdje na svom popularnom YouTube kanalu promiče mentalno zdravlje i podizanje svijesti o ovisnostima. Britanac je pravi nokaut majstor s preko 30 K1 mečeva i gotovo isto toliko prekida. Tijekom karijere bio je britanski, europski i svjetski prvak u ovom sportu.

GDJE: Walker Activity Dome, Newcastle, UK

KADA: Priredba počinje u 21 sat

Popis borbi pogledajte OVDJE.

image

BKFC Newcastle

BKFC

GLORY Grand Prix: 8-Man Light-Heavyweight Tournament

Ove subote bit ćemo svjedoci jednog od najiščekivanijih GLORY Grand Prix događaja kada će se osam boraca poluteške kategorije sukobiti u uzbudljivom jednodnevnom turniru.

Ovaj turnir će otvoriti GLORY-jev svjetski prvak poluteške kategorije, Tarik Khbabez (50-10-1, 28 nokauta), suočit će se sa šestorangiranim Pascalom Toureom (20-6, 7 nokauta).

Prošlog mjeseca nakon slučajnog izvlačenja parova, Khbabezu je pripao prvi izbor suparnika, a on je odabrao Tourea. Francuz je tada imao opciju prihvatiti ili odbiti meč, no glasine govore da je upravo Khbabez bio i njegov prvi izbor pa je brzo prihvatio izazov.

Sa više od šezdeset profesionalnih borbi, Khbabez je puno iskusniji borac. Štoviše, 32-godišnjak se već natjecao za tri naslova prvaka i u završnici jednog turnira otkako je 2021. godine pristigao u GLORY.

Veliko iskustvo u velikim borbama ide u prilog Marokancu te će on biti izričiti favorit za prolaz u sljedeću rundu. Ipak, Toure je ohrabren svojom drskom samopuzdanošću. Francuz nema što izgubiti, a shvatio je da je ovo trenutak kada može zasjati i proslaviti se pobjedom nad svjetskim prvakom.

GDJE: Ahoy Rotterdam, Nizozemska

KADA: Priredba počinje od 19 sati.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

image

GLORY Grand Prix

GLORY

Linker
04. lipanj 2024 11:37