Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Siromašan tjedan predvođen ‘krvnikom‘ Alena Babića koji brani ‘bridgerweight‘ titulu i ONE Championshipom

Rozanski vs Okolie

 Matchroom Boxing instagram
Ovaj tjedan ne donosi pretjerana uzbuđenja no ipak ćemo imati gledati zanimljivu boksačku priredbu u Poljskoj

Nakon povijesnog tjedna u kojem smo gledali epski meč između sada već bivšeg WBC-ovog i "lineal" prvaka Tysona Furyja i WBA, IBF i WBO prvaka Oleksandra Usyka dobili prvog apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji u eri četiri pojasa. Ovog tjedna nas čeka osjetno "tiši" tjedan u kojem ćemo ipak gledati zanimljive borbe.

Lukasz Rozanski vs Lawrence Okolie

Meč između Łukasza Różańskog i Lawrencea Okolieja bit će održan 24. svibnja u Podpromie Areni u Rzeszowu. Ulog je WBC-ov naslov prvaka u bridgerweight kategoriji, a borba će biti prenošena uživo na Sky Sportsu.

Różański (15-0, 14 KO) ulazi u meč kao neporaženi prvak s impresivnim postotkom nokauta, osvojivši pojas furioznom pobjedom nad našim Alenom Babićem u prvoj rundi prošle godine. Okolie (19-1, 14 KO), bivši prvak Britanije, Commonwealtha, Europe i WBO u cruiserweight kategoriji, prelazi u težinsku kategoriju do 101.6 kg/224 lbs za svoj prvi profesionalni meč iznad 90.72kg/200 lbs nakon poraza od Chrisa Billam-Smitha u svibnju 2023. godine, a u tom porazu je izgubio status WBO prvaka. Bitno je naglasiti da će naš "Savage" s pozornošću pratiti ovu borbu jer bit će zanimljivo vidjeti rasplet ove težinske kategorije. Naš boksač se vratio na pobjedonosne staze i za očekivati je da ako to budu rezultati pratili da će opet dobiti priliku za svjetski naslov. Upravo je Babić pomogao britanskom boksaču u ovim pripremama kao sparing partner.

"Uzbuđen sam što ću ponovno testirati svoje sposobnosti na gostujućem terenu," izjavio je Okolie. "Różański je dobar prvak s eksplozivnim stilom, ali dolazim napraviti ozbiljnu štetu. Nikada nije osjetio moć poput moje."

Różański je rekao: "Branim svoj svjetski naslov u svom dvorištu, u svom gradu, boreći se protiv bivšeg svjetskog prvaka. Ovo je fantastična borba, za trenutke poput ovih trenirao sam cijeli život."

Gdje: Podpromie Arena, Rzeszow, Poljska

Kada: Petak, 24. svibnja. Očekuje se da će meč početi oko 23:00h po lokalnom vremenu.

Ovaj događaj će biti drugi po redu kojeg zajednički promoviraju BOXXER i Knockout Promotions, nakon uspješne suradnje u travnju 2023. godine. Popis borbi pogledajte OVDJE.

Josh Taylor vs. Jack Catterall II

Josh Taylor i Jack Catterall ponovno će ukrstiti rukavice 25. svibnja u revanšu koji će se održati u First Direct Areni u Leedsu. Ovaj revanš dolazi nakon kontroverzne pobjede Taylora podijeljenom odlukom sudaca u veljači 2022., koju su mnogi promatrači smatrali nepravednom prema Catterallu.

Taylor (19-1, 13 KO), bivši apsolutni prvak super-lake kategorije, ulazi u meč s ciljem da potvrdi svoju nadmoć. Catterall (26-1, 13 KOs), s druge strane, traži osvetu i priliku da dokaže da je pravi pobjednik. U ovoj borbi neće biti naslova u igri, već samo čast i pravo na hvalisanje.

"Izuzetno sam motiviran za ovaj revanš," rekao je Taylor. "Catterall je proveo posljednje dvije godine bježeći od promotora do promotora koristeći moje ime. Ovaj put ću ga potpuno uništiti."

Catterall je dodao: "Želim ovu borbu od trenutka kada su pročitali rezultate u Glasgowu. Ovo nije stvar pojasa, ovo je osobno za mene i jedva čekam da ga pobijedim."

Ovaj revanš obećava da će biti jedna od najuzbudljivijih borbi godine, s puno uloga i velikim očekivanjima s obje strane.

Borba će biti prenošena uživo na ESPN+ u SAD-u i DAZN-u u Velikoj Britaniji i ostatku svijeta. Cijena prijenosa još nije potvrđena.

Gdje: First Direct Arena, Leeds, Engleska

Kada: Subota, 25. svibnja. Glavna borba započinje u 19:00 po lokalnom vremenu (20:00 CEST), dok se Taylor i Catterall očekuju u ringu oko 22:30 po lokalnom vremenu (23:30 CEST).

Popis borbi pogledajte OVDJE.

ONE Friday Fights 64

Pred nama je još jedno izdanje serijala ONE Friday Fights koje će se održati 24. svibnja na legendarnom Lumpinee Boxing Stadiumu u Bangkoku, Tajland. Ovaj događaj obećava bogatu ponudu borilačkih okršaja u Muay Thai, MMA i grappling disciplinama, a emitirat će se uživo u udarnom terminu u Aziji.

U glavnom meču večeri, australski borac Jordan Godtfredsen vraća se u ring protiv iranskog borca Parhama Gheiratija, koji traži svoju četvrtu uzastopnu pobjedu na ovom tjednom eventu. Godtfredsen je najpoznatiji po tome što je izdržao borbu do kraja protiv tajlandskog legendarnog borca Yodlekpeta Or Atchariya u svom debiju u ONE Championshipu.

Među ostalim borbama na "cardu", Allycia Hellen Rodrigues, aktualna ONE prvakinja u atomweight Muay Thai kategoriji, uvest će svog timskog kolegu Bruna Azeveda u njegov promotivni debi. Također, neporaženi turski borac Isfak Seyid branit će svoj besprijekoran skor protiv izazovnog protivnika.

Gdje: Lumpinee Boxing Stadium, Bangkok, Tajland

Kada: Petak, 24. svibnja. Glavni program počinje u 19:30 po lokalnom vremenu (14:30 CEST).

Ovaj događaj će biti emitiran uživo u više od 190 zemalja, a fanovi borilačkih sportova mogu očekivati uzbudljive borbe i nepredvidive ishode. Pratite događaj putem ONE Championship platforme ili na službenim prijenosima.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Linker
22. lipanj 2024 01:22