Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Alen Babić u velikom izazovu! Čekaju nas i nastupi regionalnih boraca u MMA-u i kickboxingu

Johnny Fisher vs Alen Babić

 DAZN
Puno uzbuđenja nam donosi nadolazeći vikend! Što nas sve čeka, pogledajte niže.

Prošli vikend smo vidjeli kako je Alex Pereira učvrstio svoje ime u borilačkom svijetu kao jedan od najboljih i najatraktivnijih boraca. Brazilac je na putu da postane superzvijezda, svojim beskompromisnim i neustrašivim pristupom iz borbe u borbu dobiva sve veću popularnost. Atraktivni nokauti, prihvaćanje borbe na ‘‘short notice‘‘, nastupanje unatoč ozljedama i velika humanost van kaveza samo su neke od stavki koje krase ‘‘Poatana‘‘ i koje privlače publiku. Prošli tjedan su obilježila MMA uzbuđenja, a u nadolazećim danima glavni fokus se prebacuje u boksački ring.

Alen Babić vs Johnny Fisher

U subotu nas čeka vrlo važan meč našeg ‘‘Savagea‘‘, Alena Babića. Hrvatski nokauter je poznat po svom agresivnom i vrlo aktivnom stilu, konstantim pritiskom prema naprijed i velikim brojem bačenih udaraca. Voli borbu na kratkoj distanci i u neprekidnoj je potrazi za odlučujućim udarcem. Prošle godine je doživio svoj prvi poraz protiv Lukasza Rozanskog, ali je obećao da je to bila samo jedna loša noć iz koje je puno naučio. Tada stvarno nije izgledao kao onaj borac kojega poznajemo. Svoje obećanje nam je i potvrdio kada je u ožujku dominantno svladao i tehničkim nokautom zaustavio Stevea Robinsona u šestoj rundi. Trenutno je profesionalnog omjera 12-1 s 11 pobjeda nokautom.

Njegov protivnik, Johnny Fisher, također je poznat po svojem nokaut potencijalu. Neporažen je u svih svojih 11 profesionalnih nastupa te je deset puta slavio nokautom. On i njegov tim su svjesni kakvu opasnost pruža ‘‘Savage‘‘. Fisherov trener, Mark Tibbs, pohvalio je Babićevu neustrašivost, ali tvrdi da takav divlji stil ipak ide u korist njegovom borcu:

‘‘On samo želi ići u rat. Ne boji ga se. Navalio je na Dilliana odmah u prvoj rundi, pa smo ga morali zaustavljati. Ne možemo si priuštiti pogreške, iako Babić dosta maše. To će ići nama u prilog‘‘, rekao je Tibbs.

Ova borba će se održati u teškoj kategoriji, a kako tvrdi DAZN, ‘‘pobjednik može očekivati veliki skok na teškaškoj ljestvici‘‘.

GDJE: Copper Box Arena, London

KADA: subota, 6. srpnja, priredba započinje u 20h, a ovisno o trajanju uvodnog programa, Babićev nastup očekujemo negdje iza 22h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

ARMMADA 9

U Srbiji nas čeka nova priredba ove rastuće MMA promocije. U glavnoj borbi večeri gledat ćemo domaćeg borca, Luku Lakića (3-1), protiv švedskog predstavnika, Christophera Baja (4-2).

‘‘Nakon sjajnog nokauta na proteklom Armmada događaju, Luka Lakić će nastupiti u glavnoj borbi večeri pred svojim sugrađanima! Jedan od najperspektivnijih srpskih boraca, momak koji ima tri pobjede zaredom u Armmada organizaciji imat će naspram sebe najveći ispit do sada. Suprotstavit će mu se švedski borac - Christopher Bajo, vrhunski atleta koji ima 6 profesionalnih nastupa od čega četiri pobjede. Borba će se održati u “catchweight” kategoriji - do 80kg.‘‘, piše Armmada.

Na njihovoj prošloj priredbi, Armmada 8, vidjeli smo kako je naš Luka Miklečić iz zagrebačkog Ban Teama nadjačao Aleksandra Novakovića, borca za kojega mnogi tvrde kako je jedan od najboljih mladih boraca Srbije. Na nadolazećoj priredbi u petak glavni fokus će nam biti na Iliji Brkanu (3-3). Brkan je zadnji puta nastupio u kolovozu 2022. godine kada ga je zaustavio Maksim Tomić, a prije toga je na FNC 6 priredbi u srpnju 2022. izgubio jednoglasom odlukom od Marina Mikulića. Nakon dva uzastopna poraza i skoro dvije godine pauze, Brkan se vraća u kavez protiv domaćeg borca, Zorana Zeljka (4-1).

‘‘Zoran Zeljko, opet pred svojom publikom, poslije dvije uzastopne pobjede u Armmada organizaciji. Momak koji bori neprestanu borbu s dijabetesom i demonstrira svima kako upornost i želja nemaju granica! U svom šestom profesionalnom nastupu, tražit će petu pobjedu protiv odličnog borca iz Hrvatske - Ilije Brkana. Ilija je dobro poznato ime regionalnoj sceni, sjajan borac sa odličnim fizičkim predispozicijama!‘‘, napisala je Armmada u najavi meča.

GDJE: sportska dvorana Tikvara, Bačka Palanka, Srbija

KADA: petak, 5. srpnja, priredba započinje u 21h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

ONE Fight Night 23

U glavnom događaju večeri, bivši prvak lake kategorije, Ok Rae Yoon, suočit će se s neporaženim debitantom, Alibegom Rasulovim, za ONE privremenu titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji. Pobjednik ovog meča osigurat će si i priliku za borbu za ujedinjenje titule protiv trenutnog prvaka, Christiana Leeja.

Ok je po dolasku u ONE organizaciju pomeo konkurenciju u lakoj kategoriji. No, njegova vladavina bila je kratkog vijeka jer je izgubio titulu u sljedećem nastupu. Sada ovaj Južnokorejac ima priliku vratiti se na tron koji je nekoć držao.

S druge strane ringa stajat će Rasulov, koji u ONE ulazi s besprijekornim omjerom. Nakon serije pobjeda na europskoj i azijskoj MMA sceni, pokušat će nadjačati bivšeg kralja kategorije i osvojiti ONE-ovu svjetsku titulu u svom prvom nastupu na globalnoj pozornici.

Uz glavni meč, priredba će uključivati i grappling meč između velter prvaka, Tyea Ruotola, i tinejdžerskog fenomena, Jozefa Chena. Gledat ćemo i bantam okršaj u tajlandskom boksu između dvojice iz Top 5 - Nica Carrilla i Saemapetcha.

GDJE: Lumpinee Boxing Stadium, Bangkok

KADA: u noći s petka na subotu, priredba započinje u 2h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

SENSHI 22

Prvo ovogodišnje izdanje priredbe uz plažu spektakla SENSHI 22 donosi borbe između predstavnika iz cijelog svijeta. Ljubitelji kickboxinga imat će priliku vidjeti nove i perspektivne borce.

Ovaj događaj donosi nam jedan MMA meč i sedam kickbox mečeva u ringu, uključujući i dvije obrane europskih titula. U sunaslovnoj borbi večeri će slovenski predstavnik i nekadašnji FFC prvak lake kategorije, Samo Petje, napasti privremenu titulu velter kategorije protiv domaćeg Atanasa Bozhilova. Pažnju ćemo svakako posvetiti Radi Opačiću, srpskom teškašu koji ulazi u ring protiv bivšeg izazivača za FFC-ov pojas, Daniela Lentieja.

GDJE: St. Constantine i Helena Resort, Varna, Bugarska

KADA: priredba započinje u 17:30h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Nate Diaz vs Jorge Masvidal 2: Last Man Standing

U subotu ćemo gledati boksački okršaj između dva poznata bivša UFC borca. Njihov meč je obilježen velikim animozitetom između njihovih timova, a svoje nesuglasice će imati priliku riješiti u ringu. Ovo će biti Masvidalov boksački debi, a Diazu će ovo biti drugi nastup u boksu nakon što je izgubio od Jakea Paula u svom prvom susretu s boksačkim pravilima. Ovaj ‘‘pay-per-view‘‘ događaj donosi deset boksačkih borbi. Svakako vrijedi spomenuti da ćemo u sunaslovnoj borbi gledati bivšeg UFC prvaka, Anthonyja Pettisa, koji će također debitirati u ringu. Njegov protivnik će biti Chris Avila koji drži profesionalni boksački omjer 5-1.

GDJE: Honda Center, Anaheim, SAD

KADA: subota, 6. srpnja, priredba započinje u 23h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Shakur Stevenson vs Artem Harutyunyan

Shakur Stevenson sprema se na prvu obranu svoje WBC titule u lakoj kategoriji protiv njemačkog predstavnika, Artema Harutyunyana.

Stevenson ulazi u ring sa savršenim omjerom od 21 pobjede, pri čemu je nokautirao dvojicu od svojih posljednjih pet protivnika. Amerikanac je u svom posljednjem nastupu prošlog studenoga svladao Edwina De Los Santosa, no sada će se suočiti s Harutyunyanom koji je pobijedio četvoricu od svojih posljednjih pet suparnika.

GDJE: Prudential Center, Newark, New Jersey, SAD

KADA: u noći sa subote, 6. srpnja, na nedjelju, priredba započinje u 3h, a glavna borba večeri se očekuje oko 5h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Linker
04. srpanj 2024 13:03