Ostalo

Bivša Bellatorova i LFA borkinja preminula od aneurizme mozga

Katy Collins
 Instagram
Američka MMA zajednica u šoku je nakon vijesti da je profesionalna MMA borkinja Katy Collins jučer preminula od komplikacija nastalih zbog aneurizme mozga. Ova bivša Bellatorova i LFA borkinja imala je 32 godine.

Borkinji iz Missourija pozlilo je u petak, 20. rujna, kad je otpremljena u bolnicu, gdje joj je ustanovljena moždana kap kao posljedica aneurizme. U bolnici su odmah započeli s tretmanom, ali istog dana pala je u komu i od tada je bila u kritičnom stanju. Mozak joj je nastavio oticati i liječnici nikako nisu uspijevali djelovati na to. Jučer je nažalost došla tužna vijest kako je 32-godišnjakinja preminula, a to je putem Facebooka otkrio njen dugogodišnji trener JT Tilley.

"Niti u jednom trenutku nisi se prestali boriti, a mi nismo odustajali od tebe. No, ovog puta se presudilo drugačija. Uvijek sam bio ponosan na tebe i mogu reći da smo uspjeli. Počašćen sam što smo zajedno mogli živjeti tvoj san i ne bih to nizašto mijenjao. Nedostajat ćeš mi više nego što mogu opisati", napisao je trener koji ju je doveo do Bellatora gdje je nastupila tri puta uz dvije pobjede, a posljednji tri borbe odradila je u LFA promociji. Osim toga, podijelio je i jednu sjajnu montažu kojom joj je odana počast.

Collins je u svojoj profesionalnoj karijeri upisala sedam pobjeda i pet poraza. Posljednji put nastupila je na LFA 42 priredbi u lipnju prošle godine, kad je doživjela treći poraz u nizu. Nakon toga je svoju karijeru stavila u mirovanje. Nažalost, s vremenom su joj ustanovljeni zdravstveni problemi koji su na kraju doveli do prerane smrti. Iza sebe je ostavila dečka s kojim je bila u sretnoj i ozbiljnoj vezi.

Priliku da izraze sućut, ali i čast ovoj borkinji iskoristili su i iz posljednje promocije u kojoj je nastupala. Inače, nigdje nije navedeno je li njeno zdravstveno stanje imalo veze sa sportom i udarcima koje je zadobila u karijeri.

Linker
28. lipanj 2024 04:26