Ostalo

Bellator kasnije ove godine stiže u London: Brat Leona Edwardsa ponovno će pokušati svladati neporaženog prvaka

Fabian Edwards

 Instagram (fabian Edwards)
Ponajveća svjetska MMA organizacija najavila je glavnu borbu večeri za londonski spektakl

Vrlo interesantan event potvrđen je od strane Bellator MMA organizacije. Organizacija pod vlasništvom PFL-a i dalje djeluje kao zaseban brand, a u devetom mjesecu ove godine Bellator će posjetiti London.

14. rujna (deveti mjesec) pratit ćemo event pod nazivom Bellator Champions Series 5, a poznato je i tko će predvoditi program ove velike priredbe. Podosta očekivano, čelnici organizacije odabrali su ponajveću englesku zvijezdu na svom rosteru.

Radi se o Fabianu Edwardsu, bratu osjetno poznatijeg Leona Edwardsa, UFC-ovog prvaka velter kategorije. 31-godišnji Fabian pred domaćom publikom u Londonu pokušat će doći do Bellatorovog pojasa u srednjoj kategoriji. Bit će to drugi Fabianov pokušaj da postane prvakom, nakon što je u devetom mjesecu prošle godine poražen od strane Johnnyja Eblena.

Isti borac i dalje stoji na Edwardsovom putu ka osvajanju pojasa. Johnny Eblen i dalje je Bellatorov prvak, što znači da će publika u Londonu svjedočiti revanšu između ove dvojice boraca.

Eblen je u prvom meču slavio nokautom u trećoj rundi, a borba se održala u Dublinu. Imao je i Fabian Edwards dobrih trenutaka u tom meču, a Eblen je kavez napustio s velikom posjekotinom iznad desnog oka. Eblen je kasnije priznao kako je bio zabrinut da bi meč mogao biti prekinut zbog te posjekotine i zato je podigao tempo u trećoj rundi i došao do finiša.

Oba borca odradila su po jedan meč nakon tog međusobnog okršaja. Johnny Eblen teškom mukom poražio je Impu Kasanganayja na eventu PFL vs. Bellator. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Eblen i ostao je neporažen (15-0).

Fabian Edwards u trećem mjesecu ove godine odradio je ‘‘title eliminator‘‘, a ulogu protivnika obavljao je Aaron Jeffery. Meč je potrajao punih 15 minuta, a jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Edwards.

Borba između Edwardsa i Eblena sigurno će ponuditi puno atrakcije i zanimljivosti. Impa Kasanganay pokazao je kako Eblen nije moćan koliko se mislilo i svakako postoje segmenti u kojima je ranjiv. Može li Edwards adaptirati svoju igru i iskoristiti Eblenove nedostatke, preostaje nam vidjeti.

Linker
20. rujan 2024 22:40