Ostalo

Antonio Carlos Junior tvrdi: ‘Više sam zaradio prošle godine u PFL-u, nego u cijeloj UFC karijeri‘

Antonio Carlos Junior

 Screenshot (youtube, Pfl)
Prošlogodišnji osvajač poluteškaškog PFL turnira oduševljen je svojim trenutnim poslodavcima

32-godišnji brazilski borac Antonio Carlos Junior (14-5-0, 2 NC) nekoć je bio perspektivan UFC-ov borac srednje kategorije, ali promociju je napustio 2021. godine nakon tri uzastopna poraza.

‘‘Shoeface‘‘ je brzo pronašao novog poslodavca u vidu PFL-a, a tamo je uskočio u turnir unutar poluteške kategorije. Četiri pobjede i ‘‘no contest‘‘ protiv Vinnyja Magalhaesa, njegov su PFL rezime, a Brazilac je osvojio turnir već u debitantskoj sezoni.

Antonio Carlos Jr. večeras će tražiti drugu ovosezonsku pobjedu u sklopu PFL-ova ovogodišnjeg turnira, a protivnik će mu biti Bruce Souto (15-4-0). Carlos Jr. sezonu je otvorio pobjedom nad Delanom Monteom nakon samo 29 sekundi borbe, dok će Souto tražiti pobjedu nakon poraza od Roba Wilkinsona u prvom kolu.

Ususret večerašnjem nastupu, Antonio Carlos Jr. dobio je priliku osvrnuti se na odlazak iz UFC-a i potpis za PFL. Brazilac nema ništa protiv UFC-a, ali tvrdi kako je to bila najbolja odluka u dosadašnjoj karijeri.

‘‘Nemam ništa protiv UFC-a, bili su odlični prema meni. Jedno vrijeme sve je bilo dobro, ali kasnije više ne. Puno stvari se promijenilo, naročito nakon što su prodali kompaniju. Prelaskom u PFL zarađujem puno više novca. Volim ono što radim, ali novac je također bitan. Borimo se za novac između ostalog. Protekle godine zaradio sam više novca nego u cijeloj UFC karijeri. Vrijedi napustiti UFC i otići u PFL‘‘, rekao je Brazilac koji je osvajanjem prošlogodišnjeg turnira osvojio i novčanu nagradu u iznosu od milijun američkih dolara.

Carlos Jr. pod okriljem UFC-a nastupio je 13 puta i sedam godina bio je član promocije. 2014. godine osvojio je i TUF, a pobjeđivao je borce poput Marvina Vettorija, Tima Boetscha, Jacka Marshmana itd. PFL očito bolje pristaje njegovoj razini, a navodno i bolje zarađuje. Stoga ne čudi njegova oduševljenost tom promocijom.

‘‘Više se ne moram brinuti oko novca. Sada se borim samo zato što mi se sviđa to raditi. Osjećam se ugodnije, nema pritiska. Borim se kao nekoć u jiu-jitsuu, svakih mjesec do dva. Nije kao u UFC-u gdje bih se borio jednom godišnje, a sljedeća godina bila bi ista. Morate održati natjecateljski duh živim. Želim se konstantno boriti i to se upravo događa.‘‘, objasnio je Antonio još neke prednosti PFL-a.

Linker
01. srpanj 2024 13:56