Ostalo

Anthony Pettis potpisao ugovor s PFL-om i ulazi u turnir lake kategorije

Anthony Pettis
 screenshot/YouTube
Nije dugo trebalo da Anthony Pettis nakon odlaska iz UFC-a objavi gdje je pronašao novi dom

Bivši UFC prvak jučer je vrlo lijepom i emotivnom porukom oprostio od UFC-a, promocije u kojoj se borio devet godine te je u Octagon ulazio 20 puta. Na valu dobrih nastupa i dvije ovogodišnje pobjede, odlučio je okušati se u drugoj konkurenciji. Odnosno, odlučio je krenuti po pet nastupa u jednoj godini te nagradu od milijun dolara. Da, potpisao je ugovor s Professional Fighters League promocijom.

"Showtime" dolazi u vrlo jaku konkurenciju te u kategoriju čiji je dvostruki prvak te tako i dosadašnji dvostruki osvajač milijuna sjajni brazilski borac Natan Schulte. Osim njega je od prošle sezone tu i finalist Loik Radzhabov te dvostruki polufinalist Chris Wade. Svakako je vrijedan spomena i Islam Mamedov, borac koji je vlasnik omjera od 19 pobjeda te po jednog poraza i neodlučene borbe. Za sezonu 2021. Pettis nije jedino veliko pojačanje, budući da su promociji pristup Oliveir Aubin Mercier, donedavno Top 15 borac UFC-a, kao i uvijek opasni Marcin Held te Clay Collard, borac koji u posljednje vrijeme oduševljava i u boksačkom ringu. Kategorija će ukupno sadržavati 12 boraca.

PFL u 2021. godinu ulazi s velikim ambicijama, a Pettis im je uz Roryja MacDonalda svakako najzvučnije pojačanje, posebno ako znamo da su mu 33 godine te da još uvijek može nastupati na vrlo visokoj razini. Doza atraktivnosti koju donose njegovi nastupi ne mora se posebno isticati.

Treća sezone PFL-a započinje priredbom 23. travnja te će se prvo kolo održati kroz naredna dva tjedna. Drugo kolo na rasporedu je u lipnju. Nakon toga osam boraca odlazi u prvi krug doigravanja koji se održava u kolovozu, kad će se za mjesto u finalu morati slaviti dva puta u jednoj večeri. Finala bi trebala biti sačuvana za posljednji dan godine.

Linker
04. srpanj 2024 06:12