Ostalo

(VIDEO) Kevin Lee ekspresnom pobjedom vratio se u MMA: ‘Želim se boriti protiv Islama Makhacheva‘

Kevin Lee vs. Thiago Oliveira

 Screenshot (twitter, Spectation Sports)
32-godišnji američki borac izašao je iz mirovine i upisao rutinsku pobjedu pod okriljem manje MMA organizacije

Prije otprilike desetak dana pisali smo vam najavu o povratku Kevina Leeja u MMA. Nekoć ponajveći talent UFC-ove lake kategorije posljednjih godina ide silaznom putanjom i njegova karijera daleko je od onog što mu se predviđalo nakon prvih nekoliko nastupa u UFC-u.

Lee je još 2021. godine otpušten iz UFC-a, odradio je jedan nastup u Khabibovom neuspjelom projektu pod nazivom Eagle FC, da bi se u sedmom mjesecu prošle godine vratio u UFC. Međutim, povratak je bio kratkog vijeka. Rinat Fakhretdinov prošao je kroz Leeja u samo 55 sekundi, ugušio ga je nakon što ga je uzdrmao, a Lee je bez svijesti ostao ležati u kavezu.

Desetak dana nakon tog poraza Lee se povukao iz sporta, ali premlad je Kevin Lee da bi tek tako napustio sport. 32-godišnjaku iz Detroita brzo se vratila želja za povratkom, a proteklog vikenda odradio je svoj povratnički nastup. Lee je nastupio na eventu ne pretjerano poznate Lights Out Championship (LOC) organizacije, a protivnik mu je bio iskusni Thiago Oliveira (17-12-1).

Brazilac ima mnoštvo mečeva iza sebe, ali njegova kvaliteta i iskustvo nastupanja na visokoj razini daleko su ispod Kevinovog iskustva, što se očitovalo u samom meču. Minutu i 58 sekundi trebao je Lee kako bi porazio Oliveiru, a njegovo hrvanje i BJJ vještine činili su razliku u ovom meču.

Lee je jako brzo rušio Oliveiru, uspostavio je kontrolu s leđa i stražnjim gušenjem prisilio je Brazilca na predaju. Pobjeda kakvu je Lee trebao za povratak samopouzdanja. Inače, Kevin Lee ne planira se držati manjih promocija i lokalnih priredbi. U najavi ovog meča, Lee je otkrio kako se vraća sportu sa željom da dođe do svjetskog vrha.

"Želim se boriti za svjetsku titulu. Mislim da je prava šteta što se nikada nisam borio s Khabibom Nurmagomedovim. Također je šteta jer nisam imao priliku boriti se protiv Islama Makhacheva. Mislim da za razliku od mnogih boraca lake kategorije, ja ipak predstavljam posebnu prijetnju za te tipove. Vjerujem da bi se mnogi složili s tim, a bila bi šteta da njihove karijere završe bez da su se borili s hrvačem poput mene.", rekao je Lee kojeg kroz cijelu karijeru prate ovakve izjave zbog kojih je nebrojeno puta ismijavan.

Dugo je Lee sebe pokušavao prezentirati kao "kriptonit za Dagestance". U 11. mjesecu 2016. godine porazio je Dagestanca Magomeda Mustafaeva "submissionom" u drugoj rundi i na tome je gradio svoje samopouzdanje. No, nisu svi Dagestanci jednake kvalitete i nisu svi Khabib ili Islam Makhachev. Kevin Lee treba ići korak po korak, a sljedeća stepenica je nastup na Gamebred Bareknuckle MMA eventu.

Lee već ima zakazan meč koji će se održati 15. studenog (11. mjesec) pod okriljem organizacije koju vodi Jorge Masvidal. Kevina čeka okršaj sa Saulom Almeidom, ali bez uporabe rukavica. Nismo sigurni koliko "bareknuckle MMA" ima smisla za Kevina Leeja ako planira povratak u UFC, ali navikli smo da Kevinova djela ne prate njegove riječi.

Linker
30. rujan 2024 14:02