K1 i Boks

Zhilei Zhang zatražio meč protiv Joshue: ‘Želim osvetiti poraz od prije 11 godina. Izgubio sam od boljeg boksača‘

Zhilei Zhang

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Eddie Hearn je još u ringu rekao kako je sljedeći korak za Joshuu Filip Hrgović i borba za svjetsku titulu, no jasno je zašto Zhang pokušava ‘‘ukrasti‘‘ mu ovu borbu

Dionice Anthonyja Joshue naglo su skočile nakon njegove subotnje pobjede nad Ottom Wallinom. Bio je to ‘‘stari‘‘ Joshua koji nije previše kalkulirao, nego je ušao u meč s namjerom da ga i završi. To je ultimativno i učinio, te iako su mu predviđali težak meč protiv Wallina, to se ipak nije dogodilo.

S obzirom da su mu dionice skočile, ne čudi da ga sada brojni boksači žele kao svog protivnika. Jedan od njih je, naravno, i Zhilei Zhang. Privremeni WBO prvak je rekao kako sada želi osvetiti poraz iz 2012. godine, pri čemu je mislio na Olimpijske igre u Londonu kada ga je Joshua svladao u četvrtfinalu:

‘‘Izgubio sam od boljeg boksača prije jedanaest godina na Olimpijskim igrama. Sretan sam što smo obojica ovoliko daleko dogurali, prešli preko svih životnih uspona i padova. Sada je vrijeme da ovo učinimo zbog boksa, zbog sporta, te da ovo pružimo fanovima diljem svijeta. Idemo!‘‘, rekao je Zhang za društvenim mrežama.

Eddie Hearn je još u ringu rekao kako je sljedeći korak za Joshuu Filip Hrgović i borba za svjetsku titulu, no jasno je zašto Zhang pokušava ‘‘ukrasti‘‘ mu ovu borbu. On dolazi iz dvije pobjede protiv Joea Joycea prekidom te je također ‘‘vruća roba‘‘ u svijetu teškaškoga boksa, no ipak je od Hrgovića izgubio.

Hrgoviću i Joshui ne preostaje ništa drugo nego čekati rasplet između Furyja i Usyka u meču za apsolutnog prvaka svijeta, a kako za sada stvari stoje, IBF će pobjedniku oduzeti titulu ukoliko dođe do dogovora revanša. S obzirom da su baš takav ugovor potpisali, za očekivati je da će se Hrgović i Joshua boriti za ovu titulu.

Linker
02. srpanj 2024 18:14