K1 i Boks

‘Želim Furyja, duguje mi borbu, briga me za njegov meč s Usykom. Joshua? Zna što može očekivati od mene‘

Francis Ngannou

 JAMES MANNING/PA IMAGES/PROFIMEDIA James Manning/pa Images/profimedia
Francis Ngannou smatra kako njegova priča s ‘Gypsy Kingom‘ još nije završena

Pred Francisom Ngannouom drugi je boksački meč na najvećoj sceni. Kao što je prošlog tjedna objavljeno, kamerunski nokauter 8. ožujka ukrstit će rukavice s bivšim dvostrukim svjetskim prvakom Anthonyjem Joshuom, no već sada jasno poručuje kako će se zalagati i za revanš s Tysonom Furyjem.

"Predator" je, kao što je već dobro poznato, prije otprilike dva i pol mjeseca, u Rijadu boksao s aktualnom WBC prvakom, pružio mu neočekivan otpor i rušio ga u trećoj rundi, da bi, na koncu, izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Smatra, međutim, kako njegova priča s "Gypsy Kingom" još nije završena, te želi ponovno s njim ući u ring - neovisno o tome kako će završiti Furyjev okršaj protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje svih teškaških titula.

"Ne tražim pobjednika između Furyja i Usyka, želim Tysona - on mi duguje borbu. Briga me tko će pobijediti između Furyja i Usika, ja idem po Tysona. Pobijedio ili izgubio, želim borbu s njim", rezolutan je bio bivši UFC-ov prvak u razgovoru za TMZ.

Dotaknuo se i onoga što mu slijedi, a to je obračun s Joshuom. Ngannou vjeruje kako će "AJ", poučen onim čemu je prethodno svjedočio, biti vrlo dobro pripremljen za njegov stil.

"Već me je vidio kako boksam, tako da zna što mu slijedi. Za razliku od meča s Furyjem, kada je sve bilo pomalo iz vedra neba, Joshua zna što može očekivati od mene. Smatram da ovog puta moram napraviti još više kako bi odradio posao do kraja", rekao je 37-godišnji Kamerunac pa zaključno prokomentirao odluku "bookmakera" da ga ponovno postave kao velikog "underdoga":

"Borit ću se protiv bivšeg prvaka, čovjeka koji je dugo u ovoj igri i pobjeđuje. Njegov omjer je 27-3, a moj 0-1, kako bih ja mogao biti favorit u toj borbi?".

Linker
02. listopad 2024 14:27