K1 i Boks

Završeno je vaganje pred borbu Canela Alvareza i Edgara Berlange, oglasio se i menadžer Filipa Hrgovića

Canelo Alvarez

 IG
Direktni konkurenti Noche UFC priredbe nisu imali nikakvih problema s vagom

Saul "Canelo" Alvarez i Edgar Berlanga možda unose različite nivoe entuzijazma u borbu za WBC i WBO titule u super srednjoj kategoriji u subotu navečer, ali su u petak ujutro na službenom vaganju imali gotovo istu težinu.

Meksički prvak u četiri kategorije Alvarez (61-2-2, 39 KO) izmjeren je na 75.8 kilograma, dok je neporaženi izazivač Berlanga, koji ima 27 godina, imao 76.1 kilogram.

Boksač iz Brooklyna s portorikanskim korijenima ispunjen je entuzijazmom dok se priprema za najveću borbu u svom životu, rekao je Berlangin menadžer, Keith Connolly (op.a. zastupa i Filipa Hrgovića), za BoxingScene. Connolly je izvijestio da je njegov borac, poznat po snažnim udarcima, u odličnom raspoloženju, osjeća se u vrhunskoj fizičkoj formi i uvjeren je da će pružiti uzbudljivu borbu protiv Alvareza, što će povećati njegovu reputaciju i otvoriti mu put prema velikim borbama u budućnosti.

Connolly već planira sljedeće korake, rekavši da je uvjeren da će njegov borac iznenaditi tijekom vikenda meksičke neovisnosti.

Iako se široko očekuje da će Alvarezov talent, iskustvo i upoznatost s visoko profiliranim borbama opravdati njegovu poziciju favorita s kvotom od 1.06, on je ovog tjedna izrazio blagu malodušnost, rekavši da je pristao boriti se protiv Berlanga jer je, “borio se sa svima” u super srednjoj kategoriji.

Alvarez je priznao za BoxingScene da ne osjeća iste živce pred borbu s Berlanga kao što je to bilo pred njegovim serijama borbi s Gennadijem Golovkinom.

Hoće li ove suprotne pozicije na spektru uzbuđenja imati značaj, otkrit će se u ringu. Također, u petak ujutro, prvak u srednjoj kategoriji po WBA, Erislandy Lara, i njegov izazivač, bivši prvak u dvije kategorije Danny Garcia, izmjereni su na po 70.8 kilograma za njihovu sunaslovnu borbu. Borba za titulu imala je ugovoreni limit težine od 71.7 kilograma.

Linker
13. rujan 2024 21:52