K1 i Boks

‘Zašto se ne bih borio s Conorom? Pokazali bismo da je boks bolji i nokautirao bih ga kad god poželim‘

Canelo Alvarez

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Ponajveća boksačka zvijezda iskazala je interes za obračunom s vodećom MMA zvijezdom

Conor McGregor 2017. godine dobio je ustupak od strane UFC-a koji mu je zapravo promijenio život. Najvećoj MMA zvijezdi dopušten je jednokratni izlet u boksačke vode, a McGregor je boksačke rukavice ukrstio s Floydom Mayweatherom, ponajvećom boksačkom zvijezdom u 21. stoljeću.

Općepoznato je kako UFC-ovi čelnici ne dopuštaju svojim borcima izlete u boks, ali McGregor je imao posebne povlastice kod svog dobrog prijatelja Dane Whitea. Prepoznali su UFC-ovi čelnici priliku za dobru zaradu ako umiješaju prste u organizaciju tog meča, a htjeli su i svoju najveću zvijezdu zadržati sretnom unutar organizacije.

Tako smo došli do boksačkog meča između McGregora i Mayweathera, a nakon poigravanja u nižoj brzini tijekom uvodne faze meča, Floyd se uozbiljio i u desetoj rundi dovršio je posao tehničkim nokautom. Na kraju krajeva sve vezano za taj meč puno je više nalikovalo na nekakav "show", nego na ozbiljan boksački dvoboj, ali sve uključene strane itekako su se dobro naplatile.

Procjene govore kako je Conor McGregor zaradio "debelo" iznad 100 milijuna dolara, a Floydova zarada procjenjuje se na više od 200 milijuna dolara. McGregor se financijski osigurao tom borbom, a njegova MMA karijera krenula je strmoglavo prema dolje nakon tog meča.

Tri poraza u naredna četiri meča upisao je Conor, a u kavez nije kročio još od sedmog mjeseca 2021. godine. Jedan od razloga duge pauze svakako je i teška ozljeda noge koju je zadobio u posljednjem meču, ali McGregorova motivacija već dulje vrijeme na zadovoljavajućoj razini i Conor se ne uspijeva pripremiti za meč na najvišoj razini.

Međutim, prozivka koja mu je došla iz boksačkog svijeta mogla bi ga motivirati i navesti da odradi još jedan ozbiljan trening kamp. Canelo Alvarez, trenutno ponajveće ime u svijetu boksa, u intervjuu s Manoukom Akopyanom iskazao je interes za obračunom s McGregorom.

"Zašto ne? Pokazat ćemo da je boks bolji (od MMA-a). To je jako, jako lak meč i vrlo laka lova. Nokautirat ću ga kad god poželim. Jedna runda, dvije ili tri, kad god poželim.", poručio je Canelo.

Meč između Canela i McGregora trenutno nije na vidiku, ali Meksikanac je ovom prozivkom možda postavio temelje za obračun nekad u budućnosti. Ne sumnjamo da bi UFC ponovno omogućio McGregoru nešto ovakvo, a Conora sigurno privlači nova prilika za ogromnu zaradu. Preostaje nam vidjeti u kojem smjeru će se razvijati ova situacija.

Linker
12. rujan 2024 14:47