K1 i Boks

Zasad ništa od meča između Gervonte Davisa i Lomachenka, nazire li se kraj Ukrajinčeve karijere?

Vasyl Lomachenko

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vasyl Lomachenko trenutno nije spreman pripremati se za meč protiv Gervonte Davisa

Proteklih tjedana učestalo se pričalo o mogućem meču između Gervonte Davisa i Vasyla Lomachenka. Bio bi to okršaj dvojice od ukupno tri najbolja boksača lake kategorije u ovom trenutku. Nakon što je Devin Haney napustio kategoriju, Shakur Stevenson, Gervonta Davis i Vasyl Lomachenko prometnuli su se u ‘‘veliku trojku‘‘ lake kategorije, ali još uvijek čekamo njihove međusobne okršaje.

Svaki od njih trenutno u svom vlasništvu ima po jednu svjetsku titula (WBO pojas drži Denis Berinchyk) i došlo je vrijeme da međusobno ukrste rukavice. Činilo se kako sve ide u dobrom smjeru i da će Gervonta i Lomachenko uskoro ispregovarati meč, ali od toga zasad neće biti ništa.

Egis Klimas koji vrši ulogu Lomachenkovog menadžera, u razgovoru sa Steveom Kimom otkrio je da trenutno ne trebamo računati na ugovaranje tog meča, a čini se kako je barem malo upitan i nastavak Lomachenkove karijere.

‘‘Loma trenutno nije raspoložen za borbu i nije motiviran u ovom trenutku. Uzeo je odmor i želi više vremena provoditi sa svojom obitelji. Do kraja godine ne želi ništa raditi. Samo novac nije nešto što ga motivira. Možete mu ponuditi desetke milijuna dolara - ako nije motiviran, nije spreman pripremati se za meč.‘‘, rekao je Klimas.

Gubitak motivacije kod 36-godišnjeg Lomachenka ne čudi previše. Radi se o boksaču koji je jako dugo u ovoj ‘‘igri‘‘. Iza njega je 397 amaterskih mečeva (396-1) i 21 profesionalni nastup. Kao amater osvojio je sva velika natjecanja koja se mogu osvojiti, a u profesionalcima je osvajao svjetske titule u tri različite težinske kategorije. Njegova karijere sve je bliže završetku i Lomachenko polako ostaje bez motivacije.

Više od dva mjeseca prošla su od njegovog posljednjeg nastupa, ali Lomachenko očito ni dalje nije spreman vratiti se rigoroznom režimu priprema za meč. Eventualne pobjede nad Gervontom Davisom i Shakurom Stevensonom dodatno bi obogatile njegovu ionako prebogatu ostavštinu, ali upitno je hoće li Lomachenko uopće prihvatiti mečeve s tim dvojcem.

Linker
24. rujan 2024 21:44