K1 i Boks

Wilder rekao da Joshua nije rođeni prvak nego izgrađeni, ovaj mu odgovorio: ‘Što si ti, psiholog?‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Joshua će se idućega mjeseca protiv Wallina boriti za drugu poziciju na IBF-ovoj ljestvici, odnosno, za vjerojatnog idućeg Hrgovićevog protivnika

Svoj treći nastup ove godine odradit će Anthony Joshua idućega mjeseca u Saudijskoj Arabiji, a protivnik će mu biti Otto Wallin. U posljednja dva meča boksao je s protivnicima koje mnogi smatraju nedostojnim, tako da se uvelike govorilo o padu njegovog samopouzdanja nakon dva poraza od Usyka.

Upravo je Deontay Wilder neki dan govorio o tome, a postavio je i pitanje oko Joshuinog identiteta koji je očito sada poljuljan:

‘‘Brinem se za njega kad god se bori. Moramo se pitati oko njegovog identiteta sada. Eddie Hearn je izgradio Joshuu, on nije rođeni prvak, on je učinjen prvakom. Radili su odličan posao promovirajući ga i dovodeći ga do vrha. Ja bih bio apsulutni prvak teške kategorije još prije nekolikog godina da su mene tako promovirali‘‘, rekao je Wilder.

Međutim, Joshui se ove riječi nisu svidjele:

‘‘Koji je on ku**c? On je boksač, a ne psiholog. Dečko ima 50 borbi, a borio se s Jasonom Gavernom u 30 i nekoj. Ja sam se s njim borio u 12. borbi. Mi smo drugačiji, moj identitet je snažan. Ako mi traži greške i slabosti, može slobodno prestati jer sam došao gdje sam došao zato što sam čvrst‘‘, rekao je Joshua za ‘‘The Sun‘‘.

Joshua će se idućega mjeseca protiv Wallina boriti za drugu poziciju na IBF-ovoj ljestvici, odnosno, za vjerojatnog idućeg Hrgovićevog protivnika. Ukoliko Fury i Usyk budu radili revanš, a vjerojatno hoće, IBF titula će morati biti ostavljena. Barem ako je vjerovati čelnim ljudima organizacije, iako je pomalo čudno da će se odreći jednog dijela kolača.

Linker
04. srpanj 2024 17:27