K1 i Boks

Wilder prokomentirao Furyjeve planove: 'Ako mu to uspije, umirovit ću se!'

Deontay Wilder
 Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Deontay Wilder samo se nasmijao na najave Tysona Furyja kako će ga ovaj nokautirati unutar dvije runde. Čak je najavio kako se spreman istog trenutka umiroviti ako ovaj uspije u svom naumu.

22. veljače datum je prvog velikog boksačkog okršaja teške kategorije u 2020. godini. Fanovi će dočekati revanš 16 mjeseci nakon spektakla koji je ovaj dvojac u listopadu 2018. pružio, a koji je ipak ostavio gorak okus jer sudačke kartice nisu dale pobjednika. Boksači su usred priprema tijekom kojih su obojica naveli kako su puno toga promijenili. Fury je čak najavio kako je postao agresivniji i snažniji boksač, da bi uz to ispalio jednu bombastičnu najavu. Rekao je kako će Wildera nokautirati unutar dvije runde.

Wilderu je to u prvom trenutku bilo u redu, posebno jer sve to shvaća kao Furyjev način promoviranja meča i tako nešto mu nimalo ne škodi. No, kad se realno pogleda, Wilder ne vjeruje da je tako što moguće. Zapravo, ako Fury uspije u svom naumu, kaže kako će njemu to dati jednu jasnu poruku.

"Nisam dobar u prognozama i to ću prvi priznati niti vam želim sad najavljivati neku rundu ili način kako ću pobijediti", rekao je Wilder reporteru TZM-a, da bi onda uslijedio komentar na gore spomenutu Furyjevu prognozu velikog revanša:

"Kad on nešto tako kaže, to zvuči nevjerojatno. On ima jastuke umjesto šaka i nema šanse to napraviti. Ja imam još puno toga za postići u ovom sportu, no ako me on uspije nokautirati u drugoj rundi, ja sam gotov. Ako to napravi, umirovit ću se!"

Inače je Wilder onaj dio ovog para poznat po razornom udarcu i sposobnosti nokautirati protivnika u bilo kojem trenutku. To je najbolje pokazao u svom posljednjem meču, kad je uvjerljivo gubio od Luisa Ortiza, sve dok nije vidio svoju priliku za pogoditi pravi udarac, a onda je bilo gotovo. "Nekima treba 12 runde koncentracije, meni treba tek jedna sekunda", poručio je tim putem svojoj konkurenciji.

Što se tiče Furyja, on je do sada više glasio za tehničara koji pleše oko svog protivnika, frustira ga kretanjem i eskvažama te udarcima iz kontre dolazi do prednosti. U takvom stilu boksa nokauti su puno rjeđi. Wildera je pozvao na otvoreni okršaj, što nikome ne izgledao kao pametna opcija za Britanca. Ali, sve je to još uvijek tek mentalni rat.

Linker
18. lipanj 2024 22:40