K1 i Boks

(VIDEO) Završeno je vaganje za sutrašnji Glory 95: Brestovac znatno teži od protivnika, tenzije između Bahrama i Levija

Mladen Brestovac (lijevo) i Karim Dian (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Pojedini mečevi nude jako velike razlikama u kilažama uparenih boraca

Sada i službeno možemo reći kako je sve spremno za sutrašnji Glory 95 event! Svi akteri sutrašnjeg spektakla uspješno su odradili vaganje, a zatim i sučeljavanja na ceremonijalnom vaganju, što znači da se sada mogu okrenuti oporavku i psihičkoj pripremi za sutrašnje nastupe.

Ukupno 22 borca nastupit će sutra na Glory 95 priredbi, a u centru pažnje su teškaši. Levi Rigters i Bahram Rajabzadeh predvodit će priredbu borbom koja će odrediti sljedećeg izazivača za pojas. Rico Verhoeven u 12. mjesecu borit će s pobjednikom ovog meča, a okršaj Bahrama Rajabzadeha i Levija Rigtersa zapravo je revanš.

Rigters je porazio Rajabzadeha u trećem mjesecu ove godine, a borili su se u sklopu Gloryjevog Grand Prixa u teškoj kategoriji. Bio je to vrlo dinamičan i zanimljiv meč u kojem je Rigters uzeo prve dvije runde, dok je Bahram prekasno počeo preuzimati inicijativu i najbolje je odradio treću, ujedno i posljednju rundu.

"Volim osvetu", sve je što je Bahram imao za reći nakon žustrog sučeljavanja s Rigtersom. Azerbajdžanac je blago i odgurnuo Rigtersa, a očito je kako među njima postoje svojevrsne tenzije, barem s Bahramove strane. Rigters je kao i uvijek djelovao smireno i poručio da su ovakve stvari "dio igre" i "nešto zabavno" za publiku. Vaga je pokazala znatnu razliku između ovog dvojca. 15 centimetara viši Rigters težio je 111,1 kilograma na vaganju, dok je Bahram uistinu malen teškaš sa svojih 98,3 kilograma.

image

Levi Rigters (lijevo) i Bahram Rajabzadeh (desno)

Screenshot (youtube, Glory)

Najveća razlika u kilaži ipak nije u ovom meču, nego u okršaju između Mladena Brestovca i Francuza Karima Diana. "Scorpion Sting" je uoči posljednjeg meča stao na vagu teživši 119,3 kg, što je čak 17,5 kilograma više od Dianove tjelesne težine. Karim Dian na vagu je stao sa 101,8 kg. Brestovac je dobio priliku obratiti se fanovima i bila je to lijepa gesta od strane Gloryja.

"Osjećam se sjajno. Pokušavam što više uživati, jer jednog dana kad budem jako star, pitat ću se: zašto nisam više uživao u svemu ovome? Kao što sam rekao, debitirao sam u Hrvatskoj i odradit ću oproštajni meč u Hrvatskoj. Osjećam se sjajno i potičem fanove da ih što više dođe. Čuo sam da su skoro sve karte rasprodane i bit će to sjajna večer kickboksa.", rekao je Mladen, a zatim je uslijedila posljednja poruka uoči sutrašnjeg oproštajnog nastupa.

"Podržite mene i sve ostale borce. Bit će to sjajna noć i uživajte u njoj!"

Najteži okršaj na sutrašnjem eventu bit će onaj između Tariqa Osara i Nice "Bix Sexy" Horte. Osaro je oduvijek poznat kao borac impozantne građe, a danas je težio 129,3 kg. Ipak, znatno je Osaro lakši od protivnika kojem je vaga pokazala 136 kg. Zajedno su na 265,3 kilograma.

Kao što smo na početku teksta naveli, svi akteri priredbe uspješno su odradili vaganje i dojam je kako su svi hrvatski predstavnici u jako dobroj formi i više nego spremni za sutrašnje nastupe.

image

Andrej Kedveš (lijevo) i Guerric Billet (desno)

Screenshot (youtube, Glory)

Priredba počinje u subotu od 18:00h, a kompletne rezultate vaganja pročitajte pri dnu ovog članka.

Glory 95 - rezultati vaganja

Main Event

Teška kategorija:

Levi Rigters (111,1 kg) vs. Bahram Rajabzadeh (98,3 kg)

Co-Main Event

Teška kategorija:

Tariq ‘Cookie’ Osaro (129,3 kg) vs. Nico ‘Big Sexy’ Horta(136 kg)

Teška kategorija:

Mladen Brestovac (119,3 kg) vs. Karim Dian (101,8 kg)

Teška kategorija:

Nordine Mahieddine (108 kg) vs. Nikola Filipovic (115,7 kg)

Velter kategorija:

Arian Sadikovic (76,8 kg) vs. Vedat Hoduk (76,1 kg)

Laka kategorija:

Andrej Kedves (69,6 kg) vs. Guerric Billet (69,9 kg)

Poluteška kategorija:

Milos Cvjeticanin (94,8 kg) vs. Jimmy Livinus (94,7 kg)

Preliminarni dio priredbe:

Velter kategorija:

Cedric Do (76,8 kg) vs. Filip Matic (76,6 kg)

Poluteška kategorija:

Ivan Bertic (94,6 kg) vs. Danut Hurduc (94,1 kg)

Srednja kategorija

Vito Kosar (84,5 kg) vs. Aleksandar Jankovic (82,1 kg)

Velter kategorija:

Antonio Krajinovic (76,9 kg) vs. Teo Mikelic (76,5 kg)

Linker
20. rujan 2024 16:14