K1 i Boks

(VIDEO) Usyk standardno u dobroj formi, Tyson Fury izgleda spremnije nego ikad! Pogledajte snimku otvorenog treninga

Oleksandr Usyk (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Dazn)
Dvojica trenutno najboljh teškaša na svijetu odradili su otvoreni trening

Možda je i dalje prerano za reći, ali čini se kako ćemo ovaj put uistinu gledati meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Jako smo blizu suboti i njihovom međusobnom obračunu, a oba boksača i dalje su zdravi, ‘‘čitavi‘‘ i spremni za meč.

Teško se može dogoditi nešto što bi se ispriječilo održavanju ovog meča. Pripreme su gotove, problema na vaganju ne bi trebalo biti jer radi se o teškašima i preostaje nam samo čekati te kasne subotnje sate u kojima ćemo dobiti apsolutnog svjetskog prvaka.

Ususret nadolazećem meču, boksači su danas navukli rukavice, izašli su pred fanove i medijske predstavnike te su odradili kraći, takozvani ‘‘otvoreni trening‘‘. Ne može se puno toga izvući na temelju tih treninga, jer uglavnom se radi o zagrijavanju, ‘‘shadow‘‘ boksu i udaranju fokusera u nešto slabijem tempu.

Ono što veseli fanove jest fizička sprema Tysona Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ izgleda jako dobro i čini se kako je maksimalno ozbiljno shvatio ovaj trening kamp. Neki od fanova ipak ističu kako se Fury zadihao odrađujući lakši otvoreni trening, ali vidljivo je da se Fury jako ozbiljno spremao i svjestan je težine izazova koji ga čeka u subotu navečer.

Oleksandr Usyk izgleda standardno spremno. Ukrajinac je kroz cijelu svoju karijeru profesionalac na najvišoj razini i nikada ne ispada iz forme. Kod njega ne postoje varijacije u fizičkoj spremi i nema sumnje da je Usyk u Saudijsku Arabiju došao spreman ne za 12 rundi, nego za puno više od toga.

Naravno, 12 rundi maksimum je koji Usyk i Fury mogu odraditi, a nama preostaje uživati u obračunu dvojice trenutno najboljih teškaša. Dok čekamo tu subotu, pozabavite se pogledom na otvoreni trening Furyja i Usyka.

Snimka treninga nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
12. lipanj 2024 06:26