K1 i Boks

(VIDEO) Sedam rušenja i krasan nokaut u samo pet rundi! Zepeda i Baranchyk odradili meč za pamćenje

Zepeda vs. Baranchyk
 screenshot/YouTube (Top Rank)
Spektakularan ogled između Josea Zepede i Ivana Baranchyka održan je jučer na programu Top Ranka

Čudesan meč odradili su dva ponajbolja svjetska boksača super lake kategorije, Jose Zepeda, koji je prije meča bio četvrti boksač kategorije prema BoxRecu i Ivan Baranchyk, do jučer peti na svijetu. Sam podatak kako je meč na ovako visokoj razini u samo pet rundi donio čak osam "knockdowna", od kojih je onaj posljednji bio i nokaut, zvuči nevjerojatno, a još nevjerojatnije bilo je svima onima koji su meč odlučili pogledati.

On je počeo bolje za Baranchyka te Bjelorus šalje svog protivnika već u prvoj rundi dva puta na pod. No, već u prvoj minuti druge runde na podu je završio upravo on. Vratio se i niti pola minute kasnije Zepeda je po treći put na podu. Oporavio se Zepeda te se nastavio otvoreni meč. Uspio je on tako Baranchyka poslati na pod po jednom u trećoj i četvrtoj rundi te se u petu ušli sa stanjem u kojem su obojici već tri puta bili na podu.

40 sekundi prije kraja pete runde, Baranchyk opako ruši Zepedu desnim krošeom i izgledalo je kao da se ovaj neće vratiti u meč. No, dogodilo se nešto još nevjerojatnije. Vratio se, ušao u još jednu žestoku razmjenu te tijekom nje iz donje pozicije izvukao lijevi kroše točno u bradu i Bjelorus je završio na podu hladno nokautiran, a meč je bio gotov.

Uistinu nevjerojatna akcija viđena je u susretu ova dva momka i velika je šteta da se to nije dogodilo pred publikom u dvorani. Zepeda (33-2, 26 KO) se sad napada dobiti priliku napasti neku od elitnih svjetskih titula ove kategorije. Dvije se nalaze kod Josha Taylora, a dvije kod Josea Ramireza.

Ispod teksta možete pogledati izvještaj ovog meča i svih osam viđenih rušenja.

Linker
07. srpanj 2024 09:36