K1 i Boks

(VIDEO) Porazio je Plazibatovog krvnika, a imao je i Rica Verhoevena na rubu poraza: Levi Rigters ozbiljna je prijetnja!

Levi Rigters vs. Tariq Osaro | Levi Rigters vs. Rico Verhoeven

 Screenshot (youtube, Glory)
28-godišnji Levi Rigters sljedeći je protivnik našeg najboljeg kickboksača

Glory 95 sigurno je jedan od borilačkih evenata kojima se najviše veselimo u ovoj kalendarskoj godini. Najveća svjetska kickboksačka organizacija gostovat će u Hrvatskoj, a Glory 95 održat će se 21. rujna (deveti mjesec) u Areni Zagreb.

Jučer je potvrđeno kako će Antonio Plazibat i Levi Rigters predvoditi priredbu. Radi se o okršaju prvorangiranog (Rigters) i trećerangiranog (Plazibat) izazivača u teškoj kategoriji, a pobjednik tog meča vrlo vjerojatno postat će sljedećim izazivačem za pojas.

Jasno, pojas je i dalje u vlasništvu Rica Verhoevena, apsolutnog kralja teške kategorije i ponajboljeg borca u povijesti ovog sporta. Prilika za detronizirati Verhoevena nešto je što motivira svakog teškaša u Gloryju, a jako blizu pobjedi nad Ricom ranije ove godine, bio je upravo Levi Rigters.

Plazibatov sljedeći protivnik nastupio je na turniru teškaša održanom u trećem mjesecu. Osam ponajboljih Gloryjevih teškaša našli su svoje mjesto u ždrijebu turnira. Rigters je pobjedama nad Ukuom Jurjendalom i Bahramom Rajabzadehom izborio finale, a tamo ga je čekao upravo Verhoeven.

Osjetni teži put do finala imao je Rigters, a posebno težak bio je polufinalni okršaj s Rajabzadehom. Mnogi smatraju kako je Rigters čak i nezasluženo slavio u tom meču, ali do pobjede je ipak došao jednoglasnom odlukom sudaca.

Vidno je Rigters imao problema s lijevom nogom uoči finalnog okršaja. Naš Antonio Plazibat imao je priliku obavljati ulogu stručnog komentatora tijekom te borbe i konstantno je naglašavao kako Verhoeven treba napadati tu nogu ‘‘inside low kickovima‘‘. Rico je napadao nogu Rigtersa i s unutarnje i s vanjske strane, a prvu rundu uzeo je rezultatom 10-7 na svih pet sudačkih kartica. Dvaput je Verhoeven slao Rigtersa u nokdaun i činilo se kako će lakoćom doći do pobjede.

Međutim, početkom druge runde svjedočili smo gotovo nevjerojatnom trenutku. Rico Verhoeven pokušao je plasirati desni ‘‘low kick‘‘, ali Rigters ga je iznenadio kružnim udarcem šakom (‘spinning backfist‘). Verhoeven, kao i svi prisutni, definitivno nije očekivao taj udarac. Rigters je sjajno pogodio, poslao je Rica u nokdaun i dugo nismo vidjeli Verhoevena tako uzdrmanog, na rubu poraza.

Uspio se Rico ipak oporaviti i po tko zna koji put prezentirao je svoje šampionsko srce. Nastavio je Verhoeven napadati ugroženu nogu Levija Rigtersa, dvaput ga je slao u nokdaun tijekom druge runde, a nakon ukupno četvrtog nokdauna u meču, nastupio je kraj borbe. Rico je slavio tehničkim nokautom, a Rigters je bio u vidnim bolovima nakon svih ‘‘low kickova‘‘ koje je primio tijekom ovog meča, ali i tijekom ostatka turnira.

Verhoeven je na taj način osvojio glavnu nagradu u iznosu od 500 tisuća američkih dolara, dok se Rigters morao zadovoljiti drugim mjestom na turniru. Bitno je istaknuti kako Ricova titula prvaka nije bila u igri tijekom ovog meča, ali finale turnira nosilo je veliku težinu i bio je to jako važan meč za obojicu.

Inače, Levi Rigters posjeduje iskustvo borbe s posljednjim Plazibatovim protivnikom. Nizozemac se 2022. godine borio protiv Kevina Tariqa Osara, Nigerijca koji je prošle godine nokautirao našeg Plazibata.

Jako dobru prvu rundu pružio je Osaro u meču protiv Rigtersa. 44 udarca pogodio je Osaro u prvoj rundi, dok je Rigters bio točan s ukupno 24 udarca tijekom prve tri minute.

image

Statistika udaraca

Screenshot (glory)

Međutim, kako je meč odmicao, Rigters je radio sve bolji posao učestalim ‘‘low kickovima‘‘, a tehnika i kondicijska sprema sve su više dolazile do izražaja nad snagom Tariqa Osara. Čisto je Rigters uzeo preostale dvije runde i učinio je ono što Plazibatu nije pošlo za rukom - porazio je Tariqa Osara.

Sve u svemu, Levi Rigters odličan je borac iza kojeg su ukupno 23 pobjede i samo dva poraza. Uz Rica Verhoevena, Tarik Khbabez jedini je borac koji je uspio poraziti Rigtersa. Marokanac je Rigtersa dobio početkom 2021. godine, a 28-godišnji Rigters osjetno je napredovao nakon tog poraza.

Plazibata čeka izrazito težak protivnik, ali Antonio je svjestan kako mora proći tu stepenicu ako želi priliku za okršaj s ‘‘kraljem‘‘. Vjerujemo da je Plazibat dorastao tom zadatku.

Linker
18. lipanj 2024 10:06