K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte najimpresivniju najavu neke boksačke borbe ikada: Beterbiev i Bivol u stilu ‘Game of Thronesa‘

Beterbiev vs. Bivol

 SCREENSHOT (YT, DAZN)
Jednostavno, zapadni promotori uz podršku saudijskog kapitala samo pokazuju da je elitni boks svijet za sebe

Službeni promotivni video za borbu između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola, za apsolutnu titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, objavljen je danas uoči press konferencije, najavljujući spektakularan meč 12. listopada u Rijadu. Četverominutni promotivni video za ovu borbu, koja će se održati za samo 17 dana, apsolutno je impresivan i nalik filmskoj sceni. Mnogi ga filmski kritičari nazivaju "najimpresivnijom boksačkom najavom neke borbe ikada".

Beterbiev, vlasnik IBF, WBC i WBO naslova u poluteškoj kategoriji (20-0, 20 KO), i WBA/IBO prvak Bivol (23-0, 12 KO) prikazani su u promotivnom videu na bojnom polju s mačevima, okruženi ratnicima u borbi na život i smrt.

Ovaj nevjerojatno dinamičan i vizualno upečatljiv video dodatno pojačava uzbuđenje pred okršaj dvojice neporaženih prvaka, koji će se boriti za apsolutnu dominaciju u poluteškoj kategoriji.

Borci se penju na snijegom prekriveno brdo, a zatim se bore mačevima dok ih bodre njihove trupe. Vizualni prizori su doista impresivni.

Jedan neobičan detalj, koji je možda trebao biti izostavljen iz promotivnog videa za borbu između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola, bio je trenutak kada Bivol mačem ubija medvjeda.

Promotor Eddie Hearn opisao je ovaj meč kao "najveću borbu u boksu," što je prilično točan opis ove borbe. Riječ je o dva najbolja borca u njihovoj težinskoj kategoriji, obojica još uvijek u svojim najboljim godinama, na vrhuncu karijere.

Bivol je tehnički "čist boksač", koji će tražiti način da dominira Beterbievom svojom sposobnošću boksa i kretanja. S druge strane, Beterbiev će pokušati "uništiti" Bivola i zadržati svoju savršenu seriju nokauta.

Ako želi pobijediti, Beterbiev će morati konstantno vršiti pritisak na Bivola, jer nema šanse da će stajati i izmjenjivati udarce s tehničkim borcem poput Bivola u sredini ringa. Bivol nema snagu niti otpornost na udarce potrebne da bi se mogao upustiti u otvorenu razmjenu bez rizika da bude nokautiran. Najvjerojatnije će Beterbiev ciljati udarcima na Bivolovo tijelo kako bi mu oduzeo pokretljivost i prisilio ga na razmjenu udaraca. To je taktika kojom je Beterbiev uspješno pobijedio bivšeg WBC prvaka u poluteškoj kategoriji Oleksandra Gvozdyka u njihovoj borbi u listopadu 2019. godine.

Linker
25. rujan 2024 19:13