K1 i Boks

(VIDEO) Nije ovo bio meč kakav Hrgović priželjkuje: Prisjetite se kako je Hrgović prošao kroz Marka De Morija

Mark De Mori (lijevo) i Filip Hrgović (desno)

 Screenshot (dazn)
Naš najbolji boksač u svom posljednjem meču imao je jedan od najlakših zadataka u dosadašnjoj karijeri

Filip Hrgović dobar dio svoje profesionalne boksačke karijere muči se s pronalaskom adekvatnog protivnika. Malo, jako je malo boksača koji su Hrgoviću pružili ikakav otpor, a Filipov posljednji protivnik definitivno nije jedan od njih.

Krajem prošle godine, Hrgović je nastupio na spektakularnoj priredbi naziva ‘‘Day of Reckoning‘‘. Brojni vrhunski boksači međusobno su se borili na tom eventu u Saudijskoj Arabiji, ali Hrgoviću ipak nije pronađen protivnik iz samog vrha teške kategorije.

Mark De Mori (41-3-2) boksač je s kojim se Hrgović borio u Rijadu. Već prije samog meča, mnogi su bili skeptični i nisu imali gotovo nikakva očekivanja od Marka De Morija.

‘‘Zašto Hrgović i dalje boksa s ovakvim protivnicima?‘‘

‘‘Ovakvi mečevi nemaju smisla za Hrgovića.‘‘

Neki su od komentara koji su kružili društvenim mrežama ususret Hrgovićevom meču protiv De Morija. Sam Hrgović tvrdio je kako De Mori nije na njegovoj razini, ali isticao je kako ne smije podcijeniti protivnika, jer ipak se radi o teškoj kategoriji gdje jedan udarac može odlučiti meč.

Autoritativno se Hrgović postavio od prve sekunde i jasno je dao do znanja ‘‘tko je gazda‘‘ u ringu. Mark De Mori uspio je plasirati nekoliko čistih udaraca, ali Hrgović se bez većih problema nosio s napadima De Morija i trebao je nešto manje od dvije minute za dovršiti meč tehničkim nokautom.

Nije to bila borba kakvoj se Hrgović nada. Filip već dugo priželjkuje teške, izazovne mečeve koji će ga testirati do krajnjih granica. Daniel Dubois večeras bi mu mogao pružiti takav meč, a dok čekamo Hrgovićev najveći meč u dosadašnjoj karijeri, prisjetite se kako je Filip deklasirao Marka De Morija.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
02. lipanj 2024 12:20