K1 i Boks

(VIDEO) Naoya Inoue pravo je ‘Čudovište‘! Manje od dvije runde bile su mu dovoljne da uništi Donairea

Naoya Inoue

 Hiroaki Yamaguchi/AFLO/Profimedia
Jedan od najboljih boksača svijeta dodao je još jednu titulu svjetskog prvaka u svoju kolekciju

Pomalo izvan središta pažnje, ostao je današnji meč između Naoye Inouea (23-0, 20 KO) i Nonita Donairea (42-7, 28 KO). Bio je to meč u kojem su tri pojasa svjetskog prvaka bila na stolu, a Naoya Inoue još je jednom potvrdio kako mu nema ravnog u bantam kategoriji (-118 lbs).

Donaire i Inoue borili su se 2019. godine, a Japanac je tada slavio jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi ponajboljeg meča koji smo imali prilike gledati u toj kalendarskoj godini. Donaire je nakon tog poraza upisao dvije pobjede nokautom u četvrtoj rundi i danas je došao u Saitama Arenu kao WBC-ov prvak bantam kategorije.

39-godišnji Filipinac nadao se preoteti domaćem boksaču njegove IBF i WBA titule, ali nije imao apsolutno nikakve šanse. Naoya ''Monster'' Inoue nešto je sporije krenuo kroz prvu polovicu prve runde, ali već krajem prve runde, Inoue je sjajno pogodio desnicom i poslao Donairea na tlo.

Filipinac se uspio pridići nakon brojanja, a zvono za kraj runde pružilo mu je priliku za dodatni oporavak. Inoue je nastavio s presingom odmah u drugoj rundi, a često je pokušavao lijevim krošeom. Kad je jedan od tih krošea napokon odsjeo na glavi Donairea, tu je bio početak kraja. Filipincu su klecala koljena, svim snagama je pokušavao ostati na nogama, ali ''Čudovište'' je bilo nemilosrdno.

Inoue mu doslovno nije dao disati, konstantno je pritiskao i bilo je pitanje trenutka kada će odsjesti završni udarac. Više puta je Japanac vidno uzdrmao Filipinca, a sve je završilo tako da je Donaire gotovo pa ispao iz ringa. Nije se Filipinac više mogao oporaviti i tu je označen kraj meča, a Inoue je ostvario 23. pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa.

Bio je to maestralan nastup 29-godišnjeg Japanca, koji je u potpunosti opravdao svoj nadimak. Naoya Inoue uistinu je čudovište, i to kakvo!

Završnicu meča možete pogledati OVDJE

Linker
05. srpanj 2024 09:20