K1 i Boks

(VIDEO) Na UFC-ovog borca pucali iz automobila: ‘Pokušali su mi oduzeti život, bojim se za svoju djecu!‘

Mjesto atentata na Ramona Taverasa

 Screenshot/Instagram (Ramon Taveras)
Ramon Taveras napadnut je prilikom izlaska iz kuće svoje majke u Jacksonvilleu

Borac UFC-ove bantam kategorije, Ramon Taveras, sretan je što je ostao živ. "The Savage" je, naime, na društvenim mrežama otkrio kako je početkom prošlog tjedna bio žrtva oružanog napada u svom rodnom gradu Jacksonvilleu (Florida, Sjedinjene Američke Države), a kao dokaz iznesenim tvrdnjama priložio je i snimku sa sigurnosne kamere instalirane na kući njegove majke.

Na snimci se vidi kako Tavares napušta kuću i odlazi do vozila, kada osoba koja se nalazi u automobil na ulici otvara vatru i ispaljuje nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja. Borac se sklonio iza automobila dok vatra nije prestala, a onda i sam uzvratio paljbu prema odlazećem automobilu. Predmetnu snimku možete pogledati u nastavku.

Uz snimku, koju je objavio na svom Instagramu, Tavares je plasirao i priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Žalosno je što uopće moram objaviti ovakav post, ali ne mogu dopustiti da se ovo gurne pod tepih. U ponedjeljak, 29. srpnja 2024. u 22:05 grupa naoružanih muškaraca naletjela je na mene u kući moje majke i pokušala mi oduzeti život. Božjom milošću, izvukao sam se bez ikakvih ozljeda te sam uspio zgrabiti vlastito vatreno oružje i uzvratiti vatru u samoobrani. Ovaj grad je nemilosrdan, a još je gore što JSO (šerifov ured u Jacksonvilleu) ne čini ništa da riješi problem. Izgubio sam brata 2019. zbog oružanog nasilja, a njegove ubojice još nisu uhvaćene. Sada sam se našao u gotovo istoj situaciji.

JSO je učinio minimum za mog brata i sada radi isto za mene. Pretpostavili su da sam na meti zbog ‘nasilja bandi‘ ili problema koji sam uzrokovao. Nikome ne smetam, držim se svojeg, fokusiram se na karijeru i obitelj. Čak i nakon što sam to objasnio, nastavili su insinuirati da sam bio upleten u nešto što je dovelo do ovakvog ishoda na mene.

Nitko nije savršen i svatko ima prošlost. Međutim, značajno sam se promijenio u odnosu na ono što sam bio prije deset godina. Alarmantno je da se takav incident dogodi niotkuda. Tjera me da na svoj život i obitelj gledam kroz sasvim drugu prizmu. Ovo je svakodnevna stvarnost u mom gradu; Nisam prvi, niti ću biti zadnji. Umoran sam od šutnje o bratovu slučaju, a odbijam pustiti da ovaj incident sklizne. Mnoge druge obitelji u mom gradu prošle su slične situacije, vapeći za pravdom baš kao i moja obitelj.

Moja se obitelj osjeća nesigurno i bojim se za svoju djecu, koja su umalo izgubila oca, osobu koja im želi promijeniti život. Tragično je da toliko volim svoj grad, a ipak sam prisiljen otići. Iskoristit ću ovu situaciju da progovorim protiv neučinkovitosti JSO-a i njihove nebrige za manje sretne dijelove grada. Čini se da im je svejedno jesu li životi izgubljeni ili u opasnosti. Muka mi je od toga! Ovo je mogao biti spomenik; mogao sam izgubiti život kao i moj brat, ili je netko drugi mogao izgubiti svoj život pokušavajući uzeti moj. Prestao sam šutjeti. Molim vas za podršku u širenju ove poruke koliko god možemo. Blagoslovljen sam i sretan što sam živ, ali napuštam Duval".

MMA Fighting zatražio je očitovanje od šerifovog ureda, koji je UFC-ov borac prozvao u svojoj objavi, no iz JSO-a nisu odgovorili sve do objave ovog teksta.

Tavares se pridružio UFC-u krajem 2023. godine, nakon dva nastupa na Dana White Contender Seriesu. U prvom je nastupu izgubio od Serhiya Sideyja tehničkim nokautom u prvoj rundi (kontroverzan prekid), a onda je iskoristio novu priliku i tehničkim nokautom slavio nad Cortaviousom Romiousom. U UFC-ovom oktogonu debitirao je kraje siječnja ove godine, protiv spomenutog Sideyja kojeg je u revanšu pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Ukupno je u profesionalnoj MMA karijeri odradio 12 nastupa, pri čemu je upisao deset pobjeda i dva poraza.

Linker
21. rujan 2024 02:41