K1 i Boks

(VIDEO) Legendarni britanski boksač pokazao svoju prepisku s Anthonyjem Joshuom: ‘AJ‘ se hvalio novčanicama od 20 funti

Carl Froch (lijevo) | prepiske s Joshuom

 Screenshot (twitter, Carl Froch)
Umirovljeni engleski boksač našao se u svađi s trenutno ponajboljim britanskim teškašem

Anthony Joshua našao se na udaru umirovljenog britanskog boksača Carla Frocha. Mlađi naši čitatelji možda nisu upućeni u lik i djelo Carla Frocha. Radi se o nekadašnjem WBC-ovom, IBF-ovom i WBA-ovom svjetskom prvaku u super srednjoj kategoriji. Froch je karijeru okončao 2014. godine, a tijekom karijere upisao je 33 pobjede i samo dva poraza.

Andre Ward i Mikkel Kessler jedini su boksači koji su uspjeli svladati jednog od boljih britanskih boksača u ovom stoljeću. 46-godišnji Froch danas je poznati boksački analitičar i komentator. Često je Froch bez ‘‘dlake na jeziku‘‘ i ne ustručava se reći ono što mnogi misle, ali ustručavaju se reći.

Kako to obično biva u svijetu borilačkih sportova, iskrenost i otvorenost doveli su ga u zavadu s nekim od britanskih boksača. Nerijetko je Froch znao kritizirati Anthonyja Joshuu i britanska javnost odavno zna kako između Frocha i Joshue postoje određene tenzije.

U jednom od svojih nedavnih intervjua, Anthony Joshua upitan je da opiše Carla Frocha jednom riječju. Joshua je ‘‘Cobru‘‘ opisao epitetom ‘‘prick‘‘, a riječ ‘‘kreten‘‘ bila bi nekakav najbliži prijevod te riječi na hrvatski jezik. Frochu se to nimalo nije svidjelo.

‘‘Joshua i ja imali smo kratki razgovor jučer.‘‘, započeo je Froch na svom YouTube kanalu, prezentirajući ‘‘screenshot‘‘ poruka koje je razmijenio s Joshuom. Froch je upitao Joshuu zašto ga je opisao na taj način, a Joshua je kratko odgovorio: ‘Zato, jer smatram da si to što sam i rekao.‘‘

U nastavku videa Froch je otkrio što se dalje događalo između njega i Joshue.

‘‘Mala svađa putem poruka. Nazvao me ‘prickom‘. Ja, ja to nikada nisam bio? Ne razumijem zašto je to rekao. Očito me Joshua ne voli. To je tužno jer imamo određenu zajedničku povijest i ja nemam problem s njim. Samo pokušavam biti iskren, ali čini se da moja iskrenost uznemirava neke ljude. Ponekad istina boli, ali istina vas i oslobađa. Rekao sam da bi njegov meč protiv Daniela Duboisa mogao biti tijesan i mislim da ga je to uznemirilo i razljutilo.‘‘, nastavlja Froch.

Anthony Joshua tijekom svađe s Frochom snimio je video na kojem je posložio nekoliko novčanica od 20 britanskih funti. Snimajući novac, Joshua je govorio Frochu: ‘‘Nisi na mojoj razini‘‘.

‘‘Izgubio je dio dostojanstva. On daje do znanja da je sve u novcu. Mislim da je izvukao as iz rukava rekavši da je zaradio više od mene. Razine, sve je u razinama. Gdje je nestao onaj skromni tip koji priča da ostanemo ponizni? On priča o novcu i govori da nisam zaradio koliko i on. Pošteno, on je zaradio bogatstvo. Ali pričajmo o razinama po pitanju ostavštine i pobjeda. Mali debeli dečko iz Meksika (Andy Ruiz) natjerao ga je da se preda. Dobrano je izudaran u tom meču. Sudac ga je pogledao i što je Joshua napravio? Odustao je dok je još stajao na nogama. To je sramotno i nešto što ‘Cobra‘ nikada ne bi učinio.‘‘, poručuje Froch, pokušavajući istaknuti samog sebe kao puno hrabrijeg i većeg borca.

Carl Froch zapravo je spoznao kako nije lako biti dio medija u borilačkom sportu. Nerijetko mnogi pripadnici medija navode kako su borci preosjetljivi, a to je nedavno izjavio i UFC-ov veteran Anthony Smith. Govoreći što mu je na umu, Froch je navukao bijes Anthonyja Joshue i vjerujemo kako ovo nije kraj njihovih prepirki.

Linker
28. lipanj 2024 21:41