K1 i Boks

(VIDEO) Jedna minuta demoliranja: Kratkim isječkom prisjetite se kako je Overeem uništavao protivnike

Alistair Overeem

 Screenshot (youtube, Glory)
Alistair Overeem dugi niz godina bio je jedan od najstrašnijih boraca na svijetu

''The Demolition Man'' možda je i najbolji mogući nadimak za borca kakav je Alistair Overeem. 41-godišnji Nizozemac, dugi niz godina uživao je status jednog od najstrašnijih ljudi na planetu.

Čak 32 puta Overeem je slavio nokautom kroz ukupno 81 nastup u MMA-u (67 nastupa) i kickboxingu (14 nastupa). ''Demolition Man'' sredinom protekle godine odlučio se vratiti kickboxingu te je potpisao ugovor s Gloryjem. Ponajbolja kickboxing promocija svijetu, odmah je bacila ''Reema'' u vatru te je uparen s prvakom Ricom Verhoevenom.

Nažalost po sve fanove kickboksa, Alistair je morao otkazati nastup zbog ozljede i još uvijek čekamo njegov prvi kickboksački nastup od kraja 2010. godine. ''Reem'' je tada osvojio K-1 Grand Prix, savladavši Tyronea Sponga, Gokhana Sakija i Petera Aertsa u istoj večeri. Bio je to njegov svojevrsni oproštaj od tog sporta i Overeem se nakon toga u potpunosti posvetio MMA-u.

Imao je Overeem sjajnu MMA karijeru, no UFC-ov pojas jedino je što je izostalo u njegovoj bogatoj karijeri. Prelaskom u Glory i povratkom u kickboks, Overeem se nada doći do još jednog velikog pojasa. Trenutno nije poznato hoće li Glory opet upariti Overeema s Verhoevenom ili će ipak Antonio Plazibat biti sljedeći na redu. Nije poznato kada se Overeem planira vratiti u kavez, no mnogi s nestrpljenjem iščekuju njegov povratak.

Naime, ''Reem'' je imao uistinu sjajnih i spektakularnih trenutaka u svojoj kickboxing karijeri, a Glory nas je putem YouTube kanala odlučio podsjetiti na neke. Kompilacijom koja traje jednu minutu, prikazali su nekoliko sjajnih Overeemovih pobjeda prilikom kojih je demolirao protivnike razornim udarcima. Kako je zastrašujuće Overeem tada izgledao, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
27. lipanj 2024 09:37