K1 i Boks

(VIDEO) Golovkin pred veliki povratak na vagu stao nikad 'izrezaniji'

Gennady Golovkin
 screenshot/YouTube
'Big drama show' se vraća, Gennedy Golovkin večeras brani titulu IBF prvaka protiv Kamila Szeremete

Nakon što je prije 14 mjeseci protiv Sergeja Derevyanchenka odradio jedan od najboljih i najzabavnijih boksačkih mečeva u 2019. godini, 38-godišnji Gennady "GGG" Golovkin vraća se u ring. Za kraj 2020. godine, Kazahstanac će titulu IBF prvaka svijeta srednje kategorije (do 72.5 kilograma) večeras braniti protiv Kamila Szeremete.

Jučer je održano službeno vaganje za ovu priredbu DAZN-a i Matchrooma, na kojoj su obojica zadovoljili potrebnu težinu, a Golovkin je došao u rijetko viđenom stanju. Svoje tijelo doveo je u vrhunsku spremu, a to je dio procesa promjene njegovog stila boksa i života otkako je napustio dugogodišnjeg trenera Abela Sancheza te počeo raditi s Johnathonom Banksom.

"Osjećam se sjajno i hvala svima koji podržavaju boks u ovo vrijeme. Sjajno je vratiti se nazad. Ovaj meč mi je vrlo važan i mislim kako je ovo također važna stvar za boks. Moj protivnik spreman je da pružimo dobru borbu. A ja sam spreman pružiti najbolju borbu ove godine. Szeremeta je imao sjajnu amatersku karijeru, a sad je neporažen. On je zasluženo broj 1 izazivač i najbolji protivnik kojeg u ovom trenutku mogu imati. Ovo je profesionalni boks i svatko ima svoju šansu. Ako mi da priliku, pokušat ću napraviti da meč bude što kraći, ali očekujem da će mi priuštiti puno problema", najavio je Golovkin nakon vaganja ono što ga čeka u ringu.

Ovo će Kazahstancu biti 21. obrana titule prvaka srednje kategorije. Protiv sebe će imati odličnog 31-godišnjeg Poljaka, koji nije htio otkriti kakav mu je plan, ali namjerava postati novi prvak svijeta. On je u dosadašnjoj karijeri upisao 21 pobjedu bez poraza, a možda će vas zavarati podatak da je samo pet puta slavio nokautom. On je boksač koji voli akciju, voli aktivnost, puno napada i sposoban je plasirati odlične kombinacije. Ono što mu nedostaje je snaga udarca, ono što njegov protivnik apsolutno posjeduje. Naime, Golovkinov profesionalni omjer je 40-1-1, a 35 puta slavio je prekidom.

Meč se održava u noći s petka na subotu, a u sunaslovnoj borbi također će se dogoditi važan meč. Za IBF international titulu super srednje kategorije borit će se dva neporažena boksača, Ali Akhmetov (16-0) i Carlos Gongora (18-0).

Linker
30. lipanj 2024 05:17