K1 i Boks

(VIDEO) Espinoza je dominantnom kanonadom udaraca po prvi puta obranio svoj WBO naslov protiv Chirina

Espinoza vs Chirino

 TOP RANK
Zaista sjajnu dominantnu boksačku izvedbu smo mogli gledati rano jutros, a ulog je bio WBO naslov u perolakoj kategoriji

Rafael Espinoza je u svojoj prvoj obrani naslova izazvao "krš i lom" . Espinoza je u četvrtoj rundi tehničkim nokautom pobijedio Sergija Chirina u Fountainebleau u Las Vegasu, zadržavši WBO naslov u perolakoj kategoriji. Espinoza, najviši prvak u ovoj kategoriji sa svojih 185 cm, prvi je put osvojio naslov u prosincu, a sada ima i uspješnu obranu.

Unatoč svojoj visini, Espinoza je preuzeo inicijativu i borio se izbliza s Chirinom, često ga pogađajući. Ton borbe postavio je već u prvoj rundi, kada je prekrasnim aperkatom srušio Chirina. Pritisak se samo povećavao od tog trenutka.

"Bit ću iskren, ušao sam s planom da koristim svoj doseg i borim se izvana, ali volim borbu", rekao je Espinoza putem prevoditelja. "Volim pružiti ovim navijačima show. Ne volim se povlačiti i ovo je rezultat."

Još jedan nokdaun postigao je u trećoj rundi, prije nego što je završio borbu u četvrtoj s nizom udaraca koji su Chirina poslali na pod treći i posljednji put, što je natjeralo suca da prekine borbu. Espinoza će sada vjerojatno dobiti unosnu ponudu za revanš s Robeisyjem Ramirezom, od kojeg je prije šest mjeseci iznenađujuće preuzeo WBO naslov.

"Iskreno, ovo je moje vrijeme, ovo je ‘Divinovo‘ vrijeme i želim ujediniti sve pojaseve", rekao je Espinoza. "Znam da postoji čovjek koji želi revanš. Gledajte, prvo ću se malo odmoriti, a zatim će moji ljudi razgovarati s promotorima i napravit ćemo ono što je najbolje za mene."

Espinoza je još jednom dokazao da je sila s kojom se treba računati u perolakoj kategoriji, obranivši svoj naslov na dominantan način.

Linker
22. lipanj 2024 16:58