K1 i Boks

(VIDEO) Dinamit u rukama: Pogledajte deset najboljih nokauta Anthonyja Joshue

Anthony Joshua
 ADRIAN DENNIS/AFP
22 od svoje dosadašnje 24 pobjede Anthony Joshua ostvario je nokautom

24 pobjede i jedan poraz dosadašnji je rezime IBF, WBA i WBO svjetskog prvaka teške kategorije, Anthonyja Joshue. Jedan od najpoznatijih i najboljih boksača svijeta svakako je i ubojit udarač budući da je 22 od spomenute 24 pobjede ostvario nokautom. Tek su Joseph Parker i Andy Ruiz Jr., jedini čovjek koji ga je savladao, za svoj poraz saznali tijekom čitanja sudačkih odluka.

Zanimljivo, unatoč tom impresivnom podatku i dalje postoji veliki broj onih koji Joshuu smatraju kalkulantom i defenzivnim boksačem. To je velikim dijelom zbog toga što je kroz većinu karijere Joshua jako dobro čitao svoje protivnike, raspoređivao snagu te izuzetno precizno birao runde u kojima dolazi vrijeme za napad. A kad on napadne i pogodi, rijetko tko može ostati na nogama.

To su se uvjerili razni njegovi protivnici, koji bi jednostavno završavali na podu, dok su samo nekoliko trenutaka ranije bili uvjereni kako su i dalje potpuno u meču te da čekaju svoju priliku. Kompilacija deset ponajboljih Joshuinih završnica nalazi se ispod ovog odlomka.

Novi zadatak za Joshuu je tako nešto napraviti Oleksandru Usyku, njegovom ovotjednom izazivaču, neporaženom Ukrajincu nevjerojatno lakom na nogama. Iz tog razlog Usyk je svakako jedan od najtežih dosadašnjih protivnika za Britanca, najviše zbog toga što će Joshua morati pronaći način kako ga uhvatiti.

Hoće li Usyk na kraju postati 23. žrtva ili će svojim boksom uspjeti prikupiti bodove za pobjedu? Hoće li se možda ipak dogoditi ono što je najmanje vjerojatno opcija, pobjeda Ukrajinca prekidom? Saznat ćemo u subotu kasno uvečer.

Linker
04. srpanj 2024 17:42