K1 i Boks

(VIDEO) ‘Cirkus‘ Floyda Mayweathera nastavio se u Dubaiju: ‘Money‘ se poigrao u ringu s YouTuberom

Deji Olatunji vs. Floyd Mayweather

 Twitter (global Titans Fight Series)
Jedan od najvećih boksača u 21. stoljeću prekidom je pobijedio britanskog YouTubera

Floyd Mayweather sinoć je nastavio s mečevima koje mnogi nazivaju ‘‘cirkusantskim‘‘. Kako god ih neki nazivali, Floyd putuje po svijetu, odrađuje boksačke egzibicije s nedoraslim protivnicima, zarađuje dobar novac i pritom se sjajna zabavlja.

U najnovijoj egzibiciji, Floyd je boksao protiv Dejija Olatunjija, 25-godišnjeg britanskog YouTubera. Deji je inače bio i prvim protivnikom Jakea Paula. Još 2018. godine, Paul i Deji odradili su egzbicijski boksački meč, a Paul je slavio nokautom u petoj rundi. Floydu je trebalo nešto dulje i Dejija je pobijedio tehničkim nokautom u šestoj rundi.

45-godišnji Floyd doslovno se poigrao s YouTuberom što je uostalom bilo i očekivano. Spuštao je Floyd ruke, plesao je po ringu, a pauze između rundi znao je provoditi i u Dejijevom kutu.

Kraj meča nastupio je drugom polovicom šeste runde. Floyd je snažno nasrnuo na Dejija koji se našao pritisnut u kut i nije imao odgovora na Floydove napade. Sudac Kenny Bayless procijenio je da nema smisla puštati meč dalje i Floyd je došao do pobjede. Treba istaknuti kako je Floyd iz meča izašao s manjom modricom ispod oka.

Deji u ovom meču nije imao apsolutne nikakve šanse i tako je njegov nastup i izgledao. Mayweather je lakoćom izbjegavao sve njegove pokušaje i došao je do nove pobjede u egzibiciji.

Ovo je treći Floydov meč ove godine. U petom mjesecu boksao je osam rundi s Donom Mooreom, a meč je završen bez pobjednika (nema pobjednika ako egzibicija ne završi prekidom). Krajem devetog mjeseca tehničkim nokautom u drugoj rundi nastradao je Mikuru Asakura, japanski MMA borac, a sinoć je na red došao i YouTuber.

Ovaj ‘‘cirkus‘‘ održao se u Dubaiju, a osim Floyda, vrijedi istaknuti kako je i Tommy Fury odradio egzibiciju protiv Rollyja Lamberta, a nakon šest rundi, pobjednika nije bilo.

Linker
01. srpanj 2024 00:15