K1 i Boks

(VIDEO) Chris Eubank Jr. četiri puta slao Williamsa na pod pred njegovim navijačima

Chris Eubank Jr.

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Favorizirani Englez bio je uvjerljiv u velikom britanskom "grudge" meču

Iako je od početka bilo jasno kako je Chris Eubank Jr. sigurno za jednu klasu bolji boksač od Liama Williamsa, njihova međusobna netrpeljivost uspjela je jako dobro prodati meč koji je jučer održan u Cardiffu, u Williamsovoj državi Walesu. Pred krcatom dvoranom njegovih fanova koji su stvorili nevjerojatnu atmosferu, on ipak nije uspio parirati niti pružiti pravi otpor svom protivniku.

Eubank je u najvažnijim trenucima meča apsolutno dominirao protiv Velšanina koji je ušao spreman za rat te je tako i boksao, pa se može zaključiti kako je zbog toga i završio četiri puta na podu. No, svaki put se vraćao i nije odustajao od svojih napada. Uz atmosferu kakvu možete čuti u videu jednostavno za bilo što drugo nije imao izbora.

Williams je na podu završavao u prvoj, drugoj, četvrtoj i 11. rundi, no izdržao je do kraja. Zapravo, može se reći kako je u periodu od šest do desete runde čak bio bolji. Ipak, na kraju je njegov protivnik podigao tempo i još ga jednom slao na pod. Posljednju rundu se Eubank opustio, tako da je zaplesao u ringu time dodatno provocirajući Velšane na tribinama, kojima se to nikako nije svidjelo. No, nije dobio lijep tretman od njih pa im je tako uzvratio onako kako se njemu sviđalo.

Eubank Jr. pobjedu je odnio rezultatom 116-109, 116-108 i 117-109 na sudačkim karticama, što dokazuje kako je prema dva suca uzeo osam, a prema jednom devet rundi, od čega su neke bile bodovane i rezultatom 10-8. Chris je najavio kako je nakon ovog meča vrijeme za lov na svjetsku titulu, a kao protivnika je tražio Gennadyja Golovkina. Bio bi to odličan meč.

Linker
29. lipanj 2024 17:33