K1 i Boks

(VIDEO) Britanski boksački treneri odlučili nesuglasice razriješiti ‘bare knuckle‘ borbom na livadi

 screenshot (Facebook)
Na internetu se pojavila snimka koja je izazvala veliku pažnju među ljubiteljima boksa i boksačima

Rivaliteti između timova nešto su uobičajeno na svjetskoj sportskoj sceni pa tako i onoj borilačkoj. Tako isto postoje rivaliteti pojedinaca, koji u nekim slučajevima budu oni na koje se sportaši trebaju ugledati ili koji im trebaju biti autoritet. Misli se na trenere. Većina nesuglasica u sportu najčešće se razriješi na terenu ili razgovorom, no neka ipak odu pokoji korak dalje.

To nam može posvjedočiti snimka koja je ovog tjedna počela kružiti Facebookom, a dolazi s britanskog nacionalnog boksačkog prvenstva. Tamo su dva trenera svoje nesuglasice odlučili riješiti borbom. No, ne borbom u ringu, uz suce i pravila nego onako kako se to rješavalo prije stotinjak i više godina. Borbom golim šakama na livadi, očito uz podršku članova svojih timova koji su se okupili oko njih, a jedan pojedinac je sve odlučio i snimiti.

Njihova imena za sada nisu javno objavljena, jedino je navedeno kako je jedan trener, onaj koji je u ovom meču očito završio na pobjednik, član Rumbles Boxing Academy tima.

Reakcije su različite. Od onih koji hvale sportski duh trenera koji su odlučili sve riješiti na ovaj način, uz međusobno iskazivanje poštovanja kad je sve bilo gotovo pa do onih koji smatraju kako je to sramotan potez kojim se njihovim učenicima, mladim boksačima, daje potpuno krivi primjer.

Zapravo postoje argumenti za obje strane, odnosno oni kojima se mogu kvalitetno potkrijepiti oba stava.

Video je vrlo brzo postao pravi hit, a ako gledamo sa sportske strane, možemo i pohvaliti kvalitetu meču, posebno tehniku trenera koji je s nekoliko sjajnih pogodaka svog rivala poslao na pod. On očito ima što pokazati svojim učenicima.

Linker
30. lipanj 2024 07:51