K1 i Boks

(VIDEO) Andrew Tate najavio je povratak u ring: ‘Imam još nekoliko poteza‘

Andrew Tate

 Screenshot/Iamslevin MMA YouTube
Tate je sponzorirao subotnju ‘‘Social Knockout 3‘‘ priredbu na kojoj je nastupio bivši UFC borac, Darren Till

Kontroverzni influencer, Andrew ‘‘Top G‘‘ Tate, najavljuje povratak u ring.

Tate, bivši kickboksač i sad poznati, ali i ozloglašeni influencer, čini se kako je spreman za povratak u ring nakon četiri godine borilačke pauze.

Ovaj četverostruki svjetski prvak nije se borio od 2020. godine kada je uvjerljivo pobijedio Cosmina Lingurara. No, posljednjih godina, dok mu je popularnost na društvenim mrežama vrtoglavo rasla, često je nagovještavao ulazak u svijet "celebrity" boksa.

Tate je postao jedna od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih figura na internetu. U jednom trenutku 2022. godine bio je "najpretraživanija osoba na svijetu" na Googleu, a njegovi videozapisi navodno su pregledani desetke milijardi puta.

Prošle subote, Tate je bio jedan od glavnih sponzora boksačkog događaja za influencere - "Social Knockout 3" priredbe u Coca-Cola Areni u Dubaiju. Na priredbi su nastupili Darren Till i Salt Papi koji su ostvarili pobjede tehničkim nokautom.

Međutim, Tate nije mogao osobno prisustvovati događaju jer čeka suđenje za ozbiljne kriminalne optužbe. U pritvoru je od kraja 2022. godine, a s bratom Tristanom proveo je tri mjeseca u rumunjskom istražnom zatvoru.

Sud je donio odluku da on i njegov brat, također kickboksački prvak, mogu putovati po Europskoj uniji bez ograničenja. No, mora ostati u EU i još uvijek ne smije putovati u UAE ili Veliku Britaniju.

Na ‘‘Social Knockout 3‘‘ priredbi Tate se pojavio u videoporuci prikazanoj u areni za publiku uživo, koja je kasnije podijeljena na društvenim mrežama.

U videoporuci, Tate je nagovijestio povratak u ring. Napomenuo je da još uvijek ima "nekoliko poteza" dok se ispričavao publici što nije mogao biti osobno prisutan, čak je i demonstrirao neke od svojih pokreta tijekom govora.

"Zovem se Andrew Tate, Top G, i vjerojatno ste već shvatili da je show sponzoriran od strane Cobratate.com", rekao je.

"Nažalost, ne mogu biti osobno na događaju, sustav me još uvijek ograničava, ali pratim vas odavde iz Bukurešta u Rumunjskoj i show izgleda fantastično."

"Želim čestitati Tamu Khanu (promotoru) i poželjeti puno sreće svim borcima koji se večeras bore, dajte sve od sebe. Naravno, razmišljam o tome da me vidite na budućem Social Knockout događaju."

"Ali želite li me vidjeti u publici ili u ringu da vidite koje poteze još imam? Nisam još prestar, nisu me toliko oštetili, imam još nekoliko poteza, pa ostanite uz nas."

"Još jednom, čestitke svima i jedva čekam biti tamo osobno."

Andrew Tate bio je višestruki svjetski prvak u kickboksu prije nego što je stekao slavu na društvenim mrežama. Držao je svjetske titule u dvije težinske kategorije pod okriljem ISKA-e, a osvojio je i Enfusion titulu te pojas It‘s Showtime organizacije. Vjeruje se da ima kickboksački omjer 76-9, iako je to osporavano zbog lošeg vođenja evidencije na britanskoj i europskoj kickboksačkoj sceni.

Ima jednu zabilježenu profesionalnu MMA borbu koju je pobijedio nokautom 2010. godine protiv Shanea Kavanagha.

Tateova najznačajnija pobjeda bila je amaterska MMA pobjeda nad Lukeom Barnattom koji je kasnije sudjelovao u The Ultimate Fighteru i natjecao se u UFC-u.

Linker
22. rujan 2024 04:20