K1 i Boks

(VIDEO) Agit Kabayel priredio je najveće iznenađenje u Rijadu; Ugašen je ‘hype‘ koji je pratio strašnog ruskog teškaša

Arslanbek Makhmudov

 Screenshot (youtube, Dazn)
Boksač iz UFD Gyma ušao je u meč kao veliki autsajder, ali ispostavilo se da su ‘‘bookmakeri‘‘ napravili veliku grešku

Arslanbek Makhmudov kroz proteklih godinu do dvije dana najavljivan je kao novo veliko ime teške kategorije. Zastrašujući Rus s kanadskom adresom posjeduje sjajne fizičke predispozicije, a iza sebe imao je 18 pobjeda u jednako toliko nastupa.

16 od ukupno 18 pobjeda upisao je nokautom, a porazio je neka zvučna imena poput Carlosa Takama, Mariusza Wacha, Michaela Wallischa, Samuela Petera itd.

WBC je držao Makhmudova na trećem mjestu u poretku izazivača, dok ga WBA svrstava na četvrto mjesto ljestvice. ‘‘Bookmakeri‘‘ također su mu vjerovali. 1,10 iznosio je koeficijent na njegovu pobjedu u meču protiv Agita Kabayela, dok se koeficijent na Kabayelovu pobjedu kretao od 6,50 pa sve do 7,50.

Nakon početne dvije runde, činilo se da Makhmudov drži konce u svojim rukama i da Kabayel nema rješenja za igru Arslanbeka Makhmudova. Treća runda ponudila je rasplamsavanje akcije, a ispostavilo se da je to Kabayelov teren.

Njemački boksač kurdskih korijena napravio je određene probleme Makhmudovu tijekom treće runde, ali četvrta runda bila je prava prekretnica. Kabayel je sve više plasirao udarce u tijelo, a ruski boksač jako teško se nosio s primanjem tih udaraca.

Ukupno triput Kabayel je slao Makhmudova u nokdaun, a nakon trećeg nokdauna došlo je do prekida meča. Veliko iznenađenje priredio je Agit Kabayel i ugasio je ‘‘hype‘‘ koji je pratio Arslanbeka Makhmudova.

Prečvrst i prebrz bio je Kabayel za tromog Makhmudova. 27 udaraca pogodio je Kabayel u trećoj rundi, a 25 puta pronašao je metu u četvrtoj rundi. Makhmudov je samo u prvoj rundi dosegnuo dvoznamenkastu brojku pogođenih udaraca (10), a ostale tri runde bio je jednoznamenkast.

Kabayel je tako potvrdio da on zaslužuje puno više poštovanja i ‘‘hypea‘‘, dok Arslanbek Makhmudov očito nije materijal za sam vrh.

Kako je izgledao njihov dinamičan meč, pogledajte u sažecima ispod ovog teksta.

Linker
30. lipanj 2024 12:34