K1 i Boks

Veliki Britanija zabranila održavanje boksačkih mečeva i priredbi

 ANDREW COULDRIDGE/AFP
Slijedom širenja novog soja koronavirusa, zabranjena su boksačka natjecanja u Velikoj Britaniji

Odlukom glavnog tijela zaduženog za boks u Velikoj Britaniji, BBBC-a, svi mečevi i priredbe planirani za siječanj ove godine su automatski suspendirani. Tim putem otkazano je nekoliko većih i više manjih priredbi koje su se ovog mjeseca trebale održati "na otoku". Važno je navesti kako je odluka važeća do 31. siječnja, no nije isključeno da se ista produži, ukoliko se situacija ne popravi.

Od većih priredbi tako su odgođene ona MTK Promotionsa, planirana za 22. siječnja, koju su trebali predvoditi Karim Guerfi i Lee McGregor te Matchroomova priredba planirana za vikend kasnije. Njenu glavnu borbu trebali su odraditi David Avanesyan i Josh Kelly. Oba spomenuta meča vrlo su bitna za britansku i europsku scenu, no trebat će sačekati neko bolje vrijeme, kao što će se automatski time i britanska boksačka publika morati malo strpjeti.

Srećom, za siječanj nije bilo dogovoreno više još većih priredbi spomenute dvije promotorske kuće, kao niti jedna priredba Queensberry promotionsa. Vlasnik Matchrooma, Eddie Hearn, izjavio je kako je trenutno najvažnije pripaziti se i sačuvati od zaraze te se nada da će se sve moći normalno nastaviti u veljači, ali nije isključio niti opciju korištenja lokacija izvan njegove domovine.

Jedini veći preostali ovomjesečni boksački spektakl je meč Sergeya Kovaleva protiv Bektemira Melikuzieva. Ova DAZN-ova priredba koja se održava 30. siječnja kao svoj grad domaćina ima Moskvu te automatski time trenutno ništa nije ugroženo niti upitno.

Linker
05. srpanj 2024 12:46