K1 i Boks

Usykov menadžer tvrdi: ‘U meču protiv Joshue, Oleksandr je pružio 60 ili 70 posto svojih mogućnosti‘

File photo dated 25-09-2021 of Anthony Joshua (left), who lost his WBA, IBF and WBO heavyweight titles after a unanimous points defeat by Oleksandr Usyk in London. Issue date: Thursday December 16, 2021.,Image: 648225508, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Nick Potts/PA Images/Profimedia

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Jedan od Ukrajinčevih zastupnika smatra kako njegov boksač može pružiti puno bolje izdanje

Gotovo tri mjeseca prošla su od borbe između Oleksandra Usyka (19-0-0, 13 KO) i Anthonyja Joshue. Ukrajinac je u tom meču dokazao kako se može nositi i s najboljim teškašima svijeta te je savladao Joshuu jednoglasnom odlukom sudaca, nakon 12 rundi uzbudljive borbe. Usyk je na taj način došao do WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva u teškoj kategoriji. Nedostaje mu samo onaj WBC-ov koji je u vlasništvu Tysona Furyja.

Međutim, Usyk će gotovo sigurno morati braniti pojaseve protiv Anthonyja Joshue koji silno želi revanš. Uspije li Usyk ponoviti svoju pobjedu, tek onda bi ga mogao čekati obračun s Furyjem. Iako je Usyk poprilično uvjerljiv bio protiv Joshue, AJ želi revanš i vjeruje kako ima sve što je potrebno za pobijediti Ukrajinca. Tyson Fury jedan je od onih koji sumnja u to i poziva Joshuu na zajedničke treninge, a Usykov menadžer smatra kako će pobjeda njegovog borca biti još uvjerljivija u revanšu.

Naime, Sergey Lapin, jedan od članova Usykovog menadžerskog tima smatra kako njegov boksač nije niti približno pokazao svoj maksimum.

‘‘Znam Oleksandra više od 20 godina. Bio sam uz njega i svjedočio sam svim njegovim uspjesima u boksu. Jedna stvar koja ga izdvaja od ostalih, jeste način na koji procesuira informacije i brzina kojom se adaptira na protivnika koji stoji ispred njega. Ponekad mi djeluje kao da je s drugog planeta.‘‘, započeo je Lapin za Mybettingsites, a zatim se osvrnuo na mogućnosti svog borca.

‘‘Bez obzira na činjenicu da on ima ogromno iskustvo i pregršt borbi iza sebe, on konstantno napreduje i postaje bolji svakog dana. Znam što Usyk može, a on je u meču protiv Joshue dao 60 ili 70 posto svojih mogućnosti. Da, Usyk stvarno može biti još bolji.‘‘, dodao je Lapin.

Inače, bitno je istaknuti kako Lapin nije samo menadžer. Radi se o osobi koja poseduje i određeno trenersko iskustvo te se dobro razumije u vještine boksača. Lapin je prokomentirao i Joshuino izdanje u meču protiv Usyka.

‘‘Da vam budem iskren, mislio da je to bila najbolja verzija Joshue u posljednjih nekoliko godina. On je snažan karakter. Svi pojasevi bili su na ulogu, a on je išao na sve ili ništa te je izgubio. Ne razumijem zašto boksački skeptici govore da je Joshuina kriva strategija razlog Usykove pobjede.‘‘

U svakom slučaju, revanš će nam puno toga otkriti, a preostaje nam čekati službeni datum i novu borbu dvojice sjajnih boksačkih teškaša.

Linker
08. srpanj 2024 09:22