K1 i Boks

Usyk započeo suradnju sa Saudijcima: ‘Tyson Fury ne želi se boriti, ali ugovorit ćemo taj meč‘

Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sjajni ukrajinski teškaš nada se pomoći od strane Saudijaca

Boksački svijet teško se pomirio s činjenicom da su pregovori između Oleksandra Usyka i Tysona Furjya propali, odnosno dvojica ponajboljih teškaša na svijetu nisu uspjeli ugovoriti međusobni obračun.

Oleksandr Usyk okrenuo se meču protiv Daniela Duboisa, a borba će se najvjerojatnije održati 26. kolovoza (osmi mjesec). Tyson Fury još uvijek je u potrazi za protivnikom i pitanje je kada ćemo ga ponovno gledati u ringu.

Prava je šteta što ovu boksačku poslasticu nismo gledali u četvrtom mjesecu ove godine, jer tada je bilo planirano održavanje tog spektakla. Ne samo da boksački fanovi ne žele odustati od ugovaranja tog meča, nego ni sam Oleksandr Usyk nije u potpunosti digao ruke od te borbe. Ukrajinčev tim odlučio je potpisati ugovor s promotorskom kućom pod nazivom ‘‘Skill Challenge Promotions‘‘, a radi se o organizaciji koju vodi Princ Khalid iz Saudijske Arabije. Usyk je neposredno nakon potpisivanja ugovora odradio konferenciju za medije i najavio je kako će u suradnju sa Saudijcima definitivno organizirati meč protiv Tysona Furyja.

‘‘Kroz Božji blagoslov i uz pomoć Princ Khalida i mog cijelog tima, organizirat ćemo taj meč. Tyson Fury se ne želi boriti, ali ugovorit ćemo taj meč.‘‘, rekao je Usyk.

Ukrajinski teškaš očito je zadovoljan poslom koji su Saudijci odradili organiziravši revanš između njega i Anthonyja Joshue. Sada je Usyk samo dodatno produbio svoju suradnju sa Saudijcima, jer vjeruje da mu oni poboljšavaju šanse za ugovaranje meča protiv ‘‘Gypsy Kinga‘‘.

Mi se također nadamo da će Saudijci uspjeti navesti dvojicu najboljih teškaša da se međusobno obračunaju, ali ne smijemo zaboraviti na Usykov sljedeći meč i ne smijemo podcijeniti Daniela Duboisa. Britanac je opasan boksač i možda baš on pomrsi račune Oleksandru Usyku.

Linker
21. rujan 2024 22:51