K1 i Boks

Usyk prozvao Furyja nakon pobjede, Fury prihvatio izazov: ‘Ovo će vas koštati puno novaca‘

Tyson Fury

 Matt Davies/Pximages/Zuma Press/Profimedia
Bitno da je Fury zainteresiran za borbu, a za novac se lako dogovoriti

Nakon vrhunske izvedbe Oleksandra Usyka i najveće pobjede u karijeri teško da može naći još jedan veliki izazov, osim ako to nije onaj za ujedinjenje svih titula. Jedini teškaški pojas koji trenutno nije u vlasništvu sjajnog Ukrajinca je onaj WBC federacije koji trenutno drži Tyson Fury. Iako je Fury prije nekoliko dana potvrdio mirovinu, Usyk smatra kako ga jedino on može dovoljno zainteresirati kako bi nastavio svoju boksačku karijeru.

"Siguran sam u to da se Tyson Fury neće umiroviti. Uvjeren sam da se želi boriti protiv mene. Želim se boriti s njim, i ako mi idući protivnik neće biti Tyson Fury neću se boriti uopće." - izgleda da Usyk neće prihvatiti ništa manje od borbe za neprikosnovenog prvaka svijeta.

Kako to često biva, Tyson Fury i ovaj put je promijenio priču, te na sreću cijele boksačke scene prihvatio izazov od naizgled nepobjedivog Ukrajinca.

"Upravo sam svjedočio tome da je Joshua po drugi puta izgubio od Usyka. Engleska više nije u posjedu njegovih pojaseva, no ja imam rješenje i za to. Ako želite vratiti te pojaseve nazad (u Englesku), pošaljite Ciganskog barbarina po njih. Pošaljite me po njih i ja ću ih oteti od tog ukrajinskog klošara kao što sam to učinio i posljednjem ukrajinskom klošaru." - referirao se Fury na svoju pobjedu protiv Vladimira Klička.

Ono što će vjerojatno predstavljati veliku prepreku samome dogovoru za ovaj meč bit će problem financija. Fury sigurno neće pristati na zaradu manju od one koje bi dobio da se bori protiv Anthonyja Joshue, a pošto Ukrajinac nije toliko popularan kao Joshua problemi s financijama će sigurno postojati.

"Ali ovo vam neće biti jeftino, ako želite najboljeg morat ćete to i platiti. A to će biti jako skupo. Pripremite ček, a ja ću preoteti pojaseve ukrajinskom klošaru."

Linker
28. lipanj 2024 18:47