K1 i Boks

Unatoč jasnoj statistici, borba između Andyja Ruiza i Jarrella Millera završila je bez pobjednika

Andy Ruiz v Jarrell Miller

 Adam DelGiudice/ZUMA Press Wire//Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako je borba počela vatreno, akcija se značajno usporila u drugoj polovici meča

Potraga Andyja Ruiza za ponovnim osvajanjem naslova prvaka teške kategorije zahtijevat će još truda.

Ruiz se noćas borio protiv Jarrella Millera na BMO Stadionu, u Los Angelesu, a meč je završio većinskim neriješenim rezultatom. Borba je počela žustro, ali se znatno usporila u drugoj polovici.

Miller je nadmašio Ruiza u broju uspješnih udaraca, 183 naprema 113, i činilo se da je učinio dovoljno za pobjedu jer je imao i 159 upućenih udaraca više, no nije dobio prednost na bodovnim listićima. Suci su bodovali borbu 114-114 i 114-114, dok je treći sudio 116-112 za Millera.

Ruiz (35-2-1, 22 KO) je prekinuo 23-mjesečnu pauzu kako bi izazvao Millera (26-1-2, 22 KO), čovjeka koji je nehotice pomogao u organiziranju Ruizove velike nokaut pobjede protiv Anthonyja Joshue 2019. godine kada je pao na doping testu, omogućivši Ruizu da uskoči kao zamjenski protivnik za Joshuu.

Miller je izgledao puno bolje nego u svom porazu tehničkim nokautom u 10. rundi protiv Daniela Duboisa u prosincu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon što je u prvoj rundi zadao samo dva udarca, Miller se pobrinuo da njegova aktivnost bude značajna u drugoj. Povećao je pritisak i aktivnost u trećoj i četvrtoj rundi, sve više ciljajući Ruizovo tijelo. No Ruiz je jednako odgovarao.

Međutim, u petoj rundi, Ruiz je počeo pokazivati znakove umora dok je Miller nastavljao sa svojim konstantnim napadom. U posljednjih 10 sekundi runde, Miller je zadao seriju udaraca uzdrmavši Meksikanca taman kada se oglasilo zvono. Nakon borbe, Ruiz je otkrio da je ozlijedio ruku u toj rundi.

Miller je nastavio s napadom u šestoj, ali se akcija znatno usporila s obje strane do kraja meča.

124 kilograma težak Ruiz i 138 kilograma težak Miller bili su iscrpljeni i na autopilotu, skupljajući snagu za svaki pojedinačni udarac.

No, Miller je uglavnom bio taj koji je više pritiskao.

Linker
14. rujan 2024 22:51