K1 i Boks

UFC u novom sjedištu izgradio memorijalnu sobu za legendarnog Ramona Dekkersa

Obitelj Hemmers u sjedištu UFC-a
 Instagram
UFC je u novom izgrađenom središtu u Las Vegasu jednu prostoriju posvetio legendarnom kickboksaču Ramonu Dekkersu izgradivši i uredivši njegovu memorijalnu sobu.

Predsjednik UFC-a Dana White je tamo ugostio poznatu nizozemsku borilačku obitelj legendarnog trenera, a danas Gloryjevog ambasadora, Cora Hemmersa i njegovog sina Nickyja. Upravo je pod Corovim vodstvom Dekkers postao jedan od najprepoznatljivijih i najuspješnijih kickboksača svih vremena.

Alistair Overeem, Semmy Schilt, Gokhan Saki i Heath Herring su samo neki od elitnih boraca koji su trenirali pod legendarnim Corom Hemmersom u njegovom "Hemmers Gym Institutu" u Bredi. No, upravo je Dekkers ušao u legendu kao prvi Europljanin koji se uspješno borio na Tajlandu i tamo pobjeđivao do tada za ostatak svijeta nepobjedive Tajlanđane. Dekkers je preminuo 2013. godine u dobio od samo 43 te je postao idol borilačkim fanovima diljem svijeta.

Kao veliki ljubitelj svih borilačkih sportova, Dana White je očito inicirao izgradnju memorijalne sobe koja bi bila posvećena legendarnom Dekkersu - čovjeku koji je doslovno promijenio način borbe u jednom sportu. Ovo nije jedina takva prostorija u novom sjedištu. Svoje memorijalne sobe su dobili i Muhammad Ali te Bruce Lee.

Linker
29. rujan 2024 13:31