K1 i Boks

Tyson Fury sebe smatra neprikosnovenim prvakom iako to nije

Fury, Usyk

 Ben Stansall/afp, Pbc On Fox
Unatoč tome što ga još jedna borba dijeli od neprikosnovenog prvaka svijeta, Fury i dalje ne odustaje od mirovine

Tyson Fury najavio je umirovljenje od profesionalnog boksa nakon što je nokautirao Dilliana Whytea i obranio WBC titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Unatoč tome što ne želi boksati protiv pobjednika meča između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, Fury tvrdi kako sebe smatra neprikosnovenim prvakom svijeta. Razlog tomu je taj što je pobjedom protiv Wladimira Klitschka osvojio WBA (Super), IBF, WBO, IBO, i The Ring pojaseve teške kategorije, no i tada mu je falio jedan pojas kako bi postao neprikosnoveni prvak, a to je WBC-ov pojas koji je tada držao Deontay Wilder.

Za skySPORT je izjavio kako se ne namjerava vratiti boksu.

"Već sam jednom bio neprikosnoveni prvak svijeta. Osvojio sam sve pojaseve koji se mogu osvojiti. Ne moram više ništa dokazivati. Gotov sam, umirovio sam se. Borba protiv Usyka se nikada neće dogoditi. Ali mogu sa sigurnošću reći kako bih ga napucavao po ringu jer on je ipak srednjaš."

Istinita je tvrdnja kako je držao pojaseve prema svim federacijama, ali to nije učinio istovremeno te zbog toga nikada nije uspio postati neprikosnoveni prvak. Osvrnuo se također na stvari kojima se namjerava posvetiti sada kada je konačno u mirovini.

"Želim uživati sa svojom obitelji do kraja života. Nitko ne zna što nam budućnost nosi, ali sada želim uživati i pustiti ponovno kosu da mi naraste. Želi djecu pratiti u školu, ići na izlete, prati auto, raditi frizure, obrijati se, dovest se u red. Želim imati normalne obiteljske trenutke s djecom i ženom. Veselim se vikendima jer ih namjeravam provoditi trenirajući."

Furyjev otac smatra kako se Tysonove izjave o mirovine ipak moraju uzeti s dozom opreza jer će ga za nekoliko mjeseci sigurno opet zasvrbjeti šake. Već više od 2 desetljeća nismo imali neprikosnovenog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, još od davne 1999. godine kada je Lennox Lewis pobjedom protiv Evandera Holyfielda ujedinio sve teškaške titule.

Linker
25. rujan 2024 21:46