K1 i Boks

Tyson Fury nakon odluke o povlačenju iz sporta: ‘Najbolji sam teškaš ikad, ne možete to osporiti‘

Tyson Fury

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ objasnio je zašto Dillian Whyte treba biti zadovoljan svojim nastupom

Sinoćnja pobjeda nad Dillianom Whyteom, mogla bi biti ujedno i posljednja profesionalna boksačka pobjeda za Tysona Furyja (32-0-1, 23 KO). 33-godišnji britanski teškaš, najavio je umirovljenje, a ukoliko se uistinu povuče, otići će na vrhuncu i neporažen.

Fury je u profesionalne vode kročio krajem 2008. godine. Nokautirao je Belu Gyongyosija u prvoj rundi i strpljivo je gradio svoju karijeru protiv ne naročito zvučnih imena. Uostalom, tako to rade gotovo svi boksači. Na putu ka samom vrhu padala su brojna imena, ali Vladimir Kličko i Deontay Wilder ipak se najviše ističu u njegovom rezimeu.

Povlači se Fury prije nego li je dobio priliku ujediniti sve pojaseve u teškoj kategoriji. Mnogi smatraju kako je prava šteta ako se Fury uistinu povuče prije nego li se sučeli s Joshuom ili Usykom. Ipak, neovisno o svemu tome, ''Gypsy King'' sebe smatra najboljim teškašem u povijesti.

''Nadam se da je on (Whyte) zadovoljan svojim nastupom. On se nije borio protiv nekog tko je samo svjetski prvak. Ja nisam samo svjetski prvak, ja sam legenda ove igre. To ne možete osporiti, najbolji sam teškaš ikada! Nikad nije postojao netko tko bi me pobijedio, a znate zašto?'', započeo je Fury, a uslijedilo je objašnjenje.

'' 6'9'' (206 cm) sam visok, 120-ak kilograma težak, krećem se kao borac srednje kategorije, udaram poput munje i mogu primati udarce kao nitko drugi.'', dodao je ''Gypsy King'' na konferenciji za medije.

Realnost je kako će se rijetko tko složiti s njegovim izjavama, pogotovo ako je sinoć bio kraj njegovek karijere. Premalo je obrana titule u njegovom rezimeu i jednostavno se prerano umirovljuje da bi ga se promatralo kao jednog od najvećih teškaša ikad.

Linker
16. rujan 2024 19:46