K1 i Boks

Tyron Woodley: Jake Paul poslužit će mi kao odskočna daska za profesionalni boks

Tyron Woodley
 MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak velter kategorije ne planira stati na jednoj boksačkoj borbi

29. kolovoza u boksačkom ringu sučelit će se mladi Youtuber Jake Paul i bivši UFC-ov prvak velter kategorije Tyron Woodley. Dok Jake Paul ima tri boksačka meča u svojoj kratkoj karijeri, Woodleyju s druge strane ovo će biti boksački debi. Međutim, 39-godišnji Amerikanac na svom kontu ima 27 profesionalnih MMA borbi te posjeduje nemjerljivo više borilačkog iskustva nego 24-godišnji Jake Paul.

Woodley i Paul u utorak su odradili konferenciju za medije, a Tyron je naglasio kako boksački meč protiv Paula neće biti njegov jedini koji će odraditi. Naime, T-Wood smatra kako je borba protiv mladog Jakea samo početak.

''Nisam ušao u sve ovo samo zbog brze zarade. Ovo je odskočna daska za mene, odnosno ulaznica za profesionalni boks.'', izjavio je Tyron Woodley.

Podsjećamo, ''The Choosen One'' je nastupao pod okriljem UFC-a čak osam godina, a vrhunac karijere proživljavao je od 2016. do 2019. godine kada je postao prvakom velter kategorije, a pojas je obranio četiri puta. Jedno vrijeme tvrdio je da je najbolji velteraš u povijesti UFC-a i mnogi su vjerovali da on to može i postati. Međutim, 2019. godine Kamaru Usman ga je porazio i uzeo njegov pojas prvaka, a Woodley je nanizao još tri poraza nakon kojih se razišao s promocijom. Apsolutno nitko više ne vjeruje da je Woodley najbolji velteraš u povijesti, a njegovo mjesto u debati preuzeo je Kamaru Usman kojeg sada uspoređuju sa Georgesom St-Pierreom.

Tyron Woodley pripreme za boksački debi odrađuje uz pomoć Floyda Mayweathera.

''Samo idiot ne bi iskoristio priliku za raditi s Floydom. Pokazao mi je određene stvari koje će mi pomoći da postanem boksač svjetske klase. Sve što bacim nanosit će bol, čak i moje finte će biti bolne.'', objasnio je Woodley suradnju s Mayweatherom.

Iako Tyron planira započeti boksačku karijeru, nije otpisao mogućnost povratka MMA borbama.

''Iskreno, planiram se nastaviti boriti u boksu. Neće mi štetiti fokus na boksačkim tehnikama, pozicioniranju i obrani. Sve to omogućit će mi da se budem oštriji i da se borim s više alata kada idući put nastupim u MMA-u.''

Woodley očito ima velike planove kada je boks u pitanju, no što će se dogoditi ukoliko ga Jake Paul brutalno nokautira ili jednostavno pobijedi na bodove? Preostaje nam sačekati 29. kolovoza kada ćemo dobiti odgovore na neka pitanja.

Linker
03. srpanj 2024 04:24