K1 i Boks

Tommy Fury prepun je samopouzdanja: ‘Jake Paul više neće boksati kad završim s njim‘

Tommy Fury

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Mladi polubrat Tysona Furyja najavljuje uvjerljivu pobjedu protiv Jakea Paula

Najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri čeka Tommyja Furyja (8-0, 4 KO) ovaj vikend. Polubrat Tysona Furyja boksat će u Saudijskoj Arabiji protiv Jakea Paula, a osim Tommyjevog ugleda, na kocki je i boksački ugled obitelji Fury.

Tyson Fury etablirao se kao ponajbolji boksač 21. stoljeća, izgubi li njegov brat u meču protiv YouTubera koji se boksom bavi nekoliko godina, bit će to težak udarac za obitelj Fury. Tyson i njegov otac John ranije su već davali izjave da će ostaviti Tommyja u Saudijskoj Arabiji ako izgubi i da će to biti kraj njegove boksačke karijere.

Podosta je to tereta na njegovim leđima, ali 24-godišnji Tommy ulazi u taj meč prepun samopouzdanja. Naime, u Top Rankovoj službeni najavi ove borbe, Tommy Fury je poručio:

‘‘Kad završim s poslom (u nedjelju), ovaj tip više nikad neće boksati.‘‘, rekao je Tommy.

Dakle, koliko god nastavak njegove karijere bio upitan u slučaju poraza, Tommy vjeruje da je i Jakeova karijera na kocki u ovoj borbi. Obojicu prati određeni ‘‘hype‘‘, ali one najteže ispite dosad su uspješno izbjegavali. Jedan drugom zapravo će biti najteži ispit u dosadašnjoj karijeri, a Tommy Fury samopouzdanje temelji i na sparinzima koje je odradio tijekom trening kampa.

Prema navodima njegovog oca Johna, Tommy je višestruko puta nokautirao svoje sparing partnere tijekom priprema, a Tommy nije želio toliko ulaziti u detalje.

‘‘Nikada nisam bio čovjek koji pretjerano priča o sparinzima, ali mogu potvrditi da su sparinzi bili brutalni. Svakodnevno se nosim s ljudima koji bi lakoćom nokautirali Paula.‘‘, rekao je Fury.

Borba Jakea i Tommyja čeka nas u nedjelju u večernjim satima, a čija će nula u statistisci poraza nestati, preostaje nam vidjeti.

Linker
05. srpanj 2024 10:53