K1 i Boks

Teofimo Lopez dogovorio povratak u ring, čeka ga obrana WBO naslova protiv iskusnoga Kanađanina

Teofimo Lopez

 ESPN screenshot
WBO-ovog prvaka u superlakoj kategoriji čeka nimalo naivan zadatak ovog ljeta u Miamiju

Teofimo Lopez (20-1, 13 KO) će 29. lipnja braniti svoj WBO pojas u superlakoj kategoriji odnosno "junior velter" po WBO nazivu protiv Kanađanina Stevea Claggetta (38-7, 26 KO) u James L. Knight Centru u Miamiju.

Nakon što je u veljači ostvario neuvjerljivu pobjedu nad Jamaineom Ortizom Lopez sada ima priliku učvrstiti svoj ugled kao vodeći borac u kategoriji do 63.5 kilograma.

"Oduvijek sam želio boriti se u Južnoj Floridi, gdje sam odrastao i razvijao se kao borac," rekao je 26-godišnji Lopez. "Nikada nisam mislio da će se to dogoditi, ali sada, 29. lipnja, imam priliku to učiniti ne samo kao svjetski prvak, već kao linealni svjetski prvak u svojoj kategoriji.

"Ovo je jedan od mojih ciljeva otkad sam postao profesionalac, i motiviran sam pokazati svoj talent pred mojim honduraškim navijačima i cijelom latino zajednicom. Ovo je poput priče o Rockyju Balboi za Stevea Claggetta. Jako se veselim vidjeti kakav će stil donijeti. Nije bilo drugih boraca koji su bili zainteresirani za borbu protiv mene, i osjećao sam da će on pružiti sjajnu borbu ne samo meni, već i navijačima."

Claggett, 34, obično je gubio kada bi se suočio s jačim protivnicima, kao što je to bio slučaj s Chrisom van Heerdenom 2016. godine, ali je pobijedio u svojih posljednjih devet borbi. "Cijeli život sam radio za ovu priliku i namjeravam je maksimalno iskoristiti. Motiviraniji sam nego ikad prije i spreman sam dati sve od sebe," rekao je Claggett.

Talentirani Kubanac Robeisy Ramirez vraća se prvi put nakon poraza u prosincu od Rafaela Espinoze, kada je izgubio svoj WBO pojas u perolakoj kategoriji u jednoj od najboljih borbi 2023. godine. Na "undercardu" će se boriti protiv sunarodnjaka Espinoze, Brandona Leona Beniteza. Nico Ali Walsh također će nastupiti na uvodnom dijelu, u srednjoj kategoriji protiv Sone Akale, koji mu je u kolovozu 2023. nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, pobjedom većinskom odlukom sudaca.

"Iako je rezultat u prosincu bio neočekivan, započet ću svoju potragu za povratkom na vrh i ponovnim osvajanjem svjetskog naslova," rekao je Ramirez. "Ponovno je to Kuba protiv Meksika i uzbuđen sam što ću imati vjernu podršku kubanske zajednice u Miamiju."

"Teofimo Lopez je jedan od najuzbudljivijih boraca u sportu, i znam da je motiviran pružiti spektakl protiv vrlo tvrdog izazivača Stevea Claggetta," rekao je Bob Arum iz Top Ranka, organizacije koja promovira događaj 29. lipnja.

"Robeisy Ramirez želi postati dvostruki svjetski prvak, a put natrag počinje u njegovom usvojenom rodnom gradu. Nico Ali Walsh tražio je revanš s Akaleom od trenutka kad su suci donijeli odluku nakon njihove prve borbe, i sada ima priliku za osvetu."

Linker
22. lipanj 2024 08:41